Nors dauguma produktų ir dabar Lenkijoje vis dar pigesni nei Lietuvoje, kainų skirtumas – jau ne toks viliojantis.

Anksčiau lietuviai džiaugdavosi, kad kelionė į Lenkiją atsipirkdavo vien automobilio baką pripildžius pigesnių degalų. Tačiau dabar užsukti į lenkų degalines neapsimoka. Litras dyzelino Suvalkuose kainuoja apie 15 centų, o populiariausio benzino – keliais centais brangiau nei Lietuvoje.

Lenkijos verslininkų nenaudai pasikeitė ne tik degalų akcizai. Ankstyvą pavasarį zlotas kainavo 72, o dabar – 83–85 lietuviškus centus. Prieš pusmetį lietuviai girdavosi Lenkijoje apsipirkdavę bent trečdaliu pigiau nei Lietuvoje, dabar galima sutaupyti apie 15–25 proc. – priklauso nuo to, ką perki.

„Lietuvos rytas“ vasarį ir rugsėjį lygino beveik 50 tų pačių produktų kainas Vilniuje ir Suvalkuose.

Žiemą Lenkijoje buvo viskas pigiau nei Lietuvoje.

Rugsėjį Lietuvos prekybos centruose pigiau buvo galima nusipirkti kopūstų, bulvių, citrinų, lenkiškų „Lubello“ makaronų, „Jacobs“ kavos ir, kas labiausiai nustebino, šviežio kiaulienos kumpio.

Kai kurios daržovės Lietuvoje pigesnės nepaisant to, kad Lenkijoje joms taikomas lengvatinis pridėtinės vertės mokesčio tarifas. Didieji Lietuvos prekybos tinklai šiemet šalyje jau uždarė apie 20 parduotuvių, tačiau prekybos centrų pasienyje neliečia.

Prekybininkai sako, kad žmonės vėl grįžta į jų parduotuves. Jie viliasi, kad Lenkija ateityje panaikins ir lengvatinius 3–7 proc. pridėtinės vertės mokesčio tarifus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją