„Dolerio padėtis tokia pati nepavydėtina, kaip sterlingo po Pirmojo pasaulinio karo“, – sako banko vadovas Davidas Bloomas.

„Visa kylančių rinkų valiutų rizikos ir atlygio padėtis pasikeitė. Ne jie pakilo iki mūsų standartų, bet mes nusileidome iki jų. Anksčiau valstybės eminentai buvo kylančių ekonomikų problema, tačiau parėjusių metų įvykiai parodė, kad tai pasikeitė. Pažiūrėkite į Didžiąją Britaniją – jos skola jau siekia 100 proc. BVP“, – pasakė jis.

Anot banko, Kinija ir kylančios Azijos šalys pasiekė tašką, kai jau nebegali varžyti savo valiutų, kad didėtų eksportas, nes tai sukelia chaosą jų pačių ekonomikoje. Kelis pastaruosius dešimtmečius Azijoje vyraujantį merkantilinį požiūrį greitai palauš infliacijos spiralė, teigia HSBC. Tuomet ir išryškės, ko iš tiesų vertas JAV doleris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją