Šiuo metu ši produkcija sudaro 92,7 proc. gaminių, konditerijos - 6,7 proc., sausi kvietiniai kepiniai - 0,4 proc. Bendrovė orientuojasi į siauresnį, bet paklausų ir pelningesnį asortimentą.

Pernai buvo atsisakyta net 42 gaminių, iš jų bandelių gamybos, ir pradėti gaminti aštuoni nauji produktai. Šiemet asortimentą ketinama papildyti 14 naujų produktų, iš jų du jau gaminami - tai tamsi grūdėta sumuštinių duona ir "Ruginė riekelė". Šiuo metu "Vilniaus duona plius" kepa daugiau nei 100 pavadinimų kepinių - per parą vidutiniškai per 132 tonas.

Iš viso pernai bendrovė pagamino 48 tūkst. tonų produkcijos, o šiemet planuoja 45 tūkst. tonų. Pinigine išraiška planuojama išsaugoti panašias apimtis kaip pernai. Kartu su valdoma "Panevėžio duona" Vilniaus bendrovė pernai pasiekė 93,4 mln. litų apyvartą (2001 metais buvo 98,9 mln. litų), iš jos vien "Panevėžio duonos" sudarė 9,9 mln. litų. Pernai Panevėžio kepyklos apyvarta išaugo 17,9 proc. - 2001 metais ji siekė 8,4 mln. litų.

"Vilniaus duona plius" pernai uždirbo 3,7 mln. litų grynojo pelno. Vilniaus bendrovė užima apie 25 proc. Lietuvos duonos ir pyrago gaminių rinkos. Joje dirba 1,2 tūkst. darbuotojų. Įmonė valdo keturias kepyklas Vilniuje ir vieną - Panevėžyje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją