Akademinei kredito unijai paskelbus, jog visiems savo nariams kompensuos palūkanų prieaugį, nuo rugsėjo maždaug 300 – 400 fizinių asmenų ir verslo įmonių paskolų palūkanos neturėtų išaugti. O AKU per likusius keturis šių metų mėnesius negaus kelių dešimčių tūkstančių litų pajamų.

Unija maždaug pusę paskolų, apie 9 mln. Lt, yra išdavusi su kintamosiomis palūkanomis. Du kartus per metus – nuo rugsėjo 1 d. ir nuo kovo 1 d. – palūkanų dydis kinta priklausomai nuo Lietuvos banko skelbiamos vidutinių palūkanų normos. Nuo rugsėjo 1 d. palūkanos turi kilstelti 0,43 proc.

Aurelijus Daškevičius, AKU administracijos vadovas, aiškina, jog tai ne reklaminė akcija – jei šis jų žingsnis pasiteisins ir unija sulauks teigiamų savo klientų vertinimų, palūkanas ryšis kompensuoti ir kovą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją