"Paskolą naudosime naujų stočių statybai, tinklo plėtimui ir naujų integruotų paslaugų diegimui. Lėšos taip pat bus naudojamos ir duomenų perdavimo bei interneto paslaugų vystymui", sakė "Bitės GSM" generalinis direktorius Gintautas Pangonis.

Pasak jo, tai didžiausia paskola, kada nors suteikta Lietuvos telekomunikacijų įmonei be Vyriausybės ar akcininkų garantijų.

"Bitės GSM" skelbtą konkursą dėl paskolos suteikimo laimėjo Olandijos banko "ING Bank N.V." vadovaujamas dešimties didelių Europos bankų sindikatas.

"Bitės GSM" finansų direktoriaus Dariaus Masionio teigimu, "ING Bank N.V." vadovaujamas sindikatas pasiūlė geriausias paskolos sąlygas. Anot jo, vienas didžiausių skolintojų yra Europos investicijų bankas.

"Užsienio bankų susidomėjimas paskola įrodo, kad užsienyje "Bitė GSM" ir Lietuvos mobiliųjų telekomunikacijų rinka vertinama labai palankiai", sakė D. Masionis.

"Bitės GSM" tinklas dengia 93 proc. šalies teritorijos. 1999-ųjų pabaigoje bendrovė turėjo daugiau kaip 120 tūkst. abonentų. Į ryšio technologijų plėtrą "Bitė GSM" jau yra investavusi daugiau kaip 400 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją