„Su VP dešimtuku neplanuojame imtis bendrų verslo projektų – partnerystė yra labai sudėtingas procesas. (...) Nesiimčiau prognozuoti, kaip seksis VP dešimtuko skyrybos. Mano įvykusios skyrybos buvo skausmingos, nemalonios. Nenorėčiau daugiau kartoti“, – sakė jis. D. Mockus išsiskyrė su savo verslo partneriu Tadu Karosu.

Susikirto prieš porą metų

DELFI primena, kad dar 2007 m. lapkritį tiesioginėje LTV diskusijų laidoje „TV forumas“ „VP Grupei“ priklausančios bendrovės „NDX energija“ valdybos narys Žilvinas Marcinkevičius tvirtino turįs faktų apie D. Mockaus „bendradarbiavimą su Rusijos saugumo tarnybų rezidentais“. Jis taip pat apkaltino verslininko bendrovę prisidėjus prie „Leo LT“ žlugdymo planų rengimo.

„Kas juos iš tikrųjų ruošia ir kokiuose centruose jie yra ruošiami, aš tokios informacijos nežinau, bet kad šie planai parašyti ir sudėlioti buvo pono Mockaus „MG Baltic" kompanijose, tą žinau“, – laidoje sakė „NDX energijos“ valdybos narys, kalbėdamas apie „Leo LT“ žlugdymo plano rengėjus.
Būtent šį sakinį teismui skundė D. Mockus. Tačiau šis nusprendė, kad „tai yra nuomonė, kuri rėmėsi anksčiau spaudoje pasirodžiusiais duomenimis“.

2007 m. rudenį dar prieš prasidedant atviram dviejų verslininkų konfliktui, D. Mockus, būdamas nepatenkintas Vyriausybės politika kuriant nacionalinį investuotoją, kuri atstovaus šaliai statant naują atominę elektrinę, nusprendė į valdžią kreiptis antikos filosofų mintimis. Jis didžiuosiuose šalies dienraščiuose išspausdino puslapio dydžio skelbimus, kuriuose buvo cituojami du senovės filosofai.

„Tobula valstybė yra išmintinga, narsi, nuosaiki ir teisinga…", „Viskam yra saikas" – po šiomis graiko Platono ir romėno Horacijaus mintimis nurodyta D. Mockaus pavardė.

Šeimos finansus tvarko žmona

Vienas turtingiausių žmonių Lietuvoje pripažino, kad pasikeitusi ekonominė situacija paskatino ne tik peržiūrėti jam priklausančių įmonių darbą, bet ir imtis taupymo šeimoje. Tiesa, D. Mockus pripažino nežinantis taupymo šeimoje rezultatų, nes tuo rūpinasi jo sutuoktinė.

„Šeimoje biudžetą tvarko mano žmona, kuri ėmėsi taupymo priemonių – išlaidos mažėja, bet negaliu pasakyti, nei kiek, nei kur, nes tai yra jos kompetencija“, – sakė „MG Baltic“ prezidentas.

Jis tvirtino, kad artimiausiu metu neplanuojama parduoti nė vieno koncernui priklausančio žiniasklaidos kanalo, tačiau pripažino paklausimų sulaukiantis.

„Pasiūlymų būna beveik visada. Manau, tai yra gerai: jei kažkas domisi, vadinasi yra vertė ir susidomėjimas tais objektais. O siūlymų nei iš Rytų , nei iš Vakarų nebuvo, esame gavę pasiteiravimų iš vietinių verslininkų. Patys nepardavinėjame, tai ir neparduodame“, – skaitytojų klausimus atsakinėjo verslininkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją