VAT teisėjo padėjėja Jolanta Krupičevičienė DELFI sakė, kad kol kas pirmojo posėdžio data nėra paskirta.

„Šiuo metu yra užklausta dėl bankroto administratoriaus kandidatūros“, – sakė ji.

Prekybos namų „Lina“, teikiančios statybinių atliekų priėmimo, perdirbimo paslaugas, direktorius Arūnas Mažeika DELFI sakė, kad bankroto bylą prašoma iškelti dėl 0,5 mln. Lt skolos.

„Aš šią skolą jau esu teisme prisiteisęs, bet vis tiek ji nėra sumokėta. Nebe pirmi metai, kai nėra jokių mokėjimų. Jeigu aš būčiau vienas (skolininkas – DELFI), tai kažkaip bandyčiau atgauti skolą, bet situacija tampa nevaldoma, kiek žinau, jie nemoka sąvartynui, mokesčiams, už kurą, už nieką nebemoka. Žiūriu, kad aš galiu likti prie suskilusios geldos“, – sprendimą prašyti bankroto motyvavo A. Mažeika.

Dirba pelningai

Tuo tarpu „VSA Vilnius“ teisininkė Vilma Ramanauskaitė DELFI sakė, kad įmonė dirba pelningai, o prekybos namų „Lina“ ieškinį vadina akcininkų ginčo pasekme.

„Dirbame pelningai, esame mokūs, atsiskaitymai vyksta, bankrotui ir net kalboms apie bankrotą nėra jokio pagrindo. A. Mažeikos teiginiai prasilenkia su tikrove, įsivaizduokite, kas būtų jei nemokėtume už degalus, juk mūsų mašinos, surenkančios atliekas, nebevažiuotų. O jos važiuoja ir kokybiškas paslaugas mes teikiame“, - sakė teisininkė.

Jos teigimu, dėl „VSA Vilnius“ skolų su A. Mažeika siekė sudaryti taikos sutartį, tačiau „jis kategoriškai teismo posėdžio metu atsisakė tai daryti“.

„Tokius A. Mažeikos viešus pareiškimus vertiname kaip akcininkų ginčo pasekmę, kaip buvusio verslo partnerio norą kenkti mūsų reputacijai ir geram vardui. A. Mažeika yra informuotas, jog dėl žalos padarytos reputacijai „VSA Vilnius“ kreipsis į teismą. Prekybos namai „Lina“ ir „VSA Vilnius“ priklauso tai pačiai įmonių grupei, kurios akcininkas yra įmonė „VSA Holding“, - sakė ji.

Teisininkės teigimu, šių metų liepos pradžioje teismas pagal „VSA Holding“ ieškinį iškėlė bylą A. Mažeikai dėl jo vadovaujamos įmonės veiklos tyrimo.

„Tą pačią dieną buvo priimta nutartis dėl A. Mažeikos laikinųjų apsaugos priemonių taikymo, kuria direktorius buvo įpareigotas pateikti finansinius ir kt. dokumentus. Prekybos namams „Lina“ buvo apribota veikla dėl galimai netinkamų veiksmų ir nesąžiningo vadovavimo. Tyrimas vyksta. „VSA Holding” kreipėsi į Vilniaus komercinio arbitražo teismą, prašydama įpareigoti A. Mažeiką vykdyti akcininkų sutartį. Kaip tik šią savaitę A. Mažeika privalo pristatyti arbitražui savo atsiliepimą į ieškinį. Jo kreipimasis į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo “VSA Vilniui” yra sąmoningas kenkimas įmonės dalykinei reputacijai“, - dėsto „VSA Vilnius“ teisininkė.

Vilniuje atliekų tvarkymu užsiima septynios bendrovės. Neoficialiais skaičiavimais, „VSA Vilnius“ užima apie trečdalį šios rinkos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją