D. Mockus, teisme neįrodęs buvęs apšmeižtas, DELFI sakė, kad toks atsiprašymas yra geriau nei nieko. N. Numavičius tvirtina, kad „VP Grupėje“ vyksta pokyčiai, apie kuriuos dar pernelyg anksti kalbėti.

„2007 m. lapkričio mėnesį buvęs „VP Grupės“ viceprezidentas Žilvinas Marcinkevičius žiniasklaidoje paskleidė melagingą informaciją, jog nacionalinio investuotojo „Leo LT“ žlugdymo planai buvo rengti koncerne „MG Baltic“ bei apkaltino D. Mockų bendradarbiavimu su užsienio valstybių slaptųjų tarnybų rezidentais Lietuvoje. „VP Grupės“ vardu atsiprašau asmeniškai D.Mockaus, jo šeimos, partnerių ir „MG Baltic“ koncerno darbuotojų už „VP Grupei“ atstovavusio asmens poelgį“, – rašoma apmokėtame skelbime.

Vyksta esminiai pokyčiai

Pirmadienį išplatintame N.Numavičiaus pranešime paaiškinama, kad „VP Grupėje“ pastaruoju metu vyksta esminiai pokyčiai. Norą pasitraukti iš grupės veiklos pareiškė vienas akcininkų Darius Nedzinskas. Nuo 2008 m. rugpjūčio mėn. 4 d. grupės viceprezidento pareigas faktiškai nustojo eiti Ž. Marcinkevičius.

„Devynių, o vėliau dešimties „VP Grupės“ akcininkų bendra veikla ir partnerystė truko daugiau kaip septyniolika metų ir buvo sėkminga. Todėl, nepaisant ekonomiškai sudėtingo laikmečio bei skirtingų nacionalinio investuotojo „Leo LT“ vertinimų, tikiu, kad su partneriais oriai rasime teisingus ir garbingus sprendimus“, – pranešime cituojamas N. Numavičius.

Jo teigimu, pasikeitusi ir atsinaujinusi „VP Grupė“ turės pradėti kitą savo veiklos etapą.

„Žvelgdamas atgal, jaučiu pareigą atsiprašyti koncerno „MG Baltic“ vadovo D. Mockaus ir Lietuvos visuomenės dėl žinomo buvusio „VP Grupės“ viceprezidento Žilvino Marcinkevičiaus poelgio. Neabejoju, kad gebėjimas pripažinti klaidas padės išvengti jų ateityje. Apie „VP Grupėje“ vykstančių pokyčių rezultatus kalbėti dar anksti. Prašau supratimo: kol visi procesai nebus užbaigti, ir aš, ir mano kolegos susilaikysime nuo išsamesnių komentarų“, – cituojamas N. Numavičius.

D.Mockaus nenustebino

D. Mockus nesiėmė vertinti, kodėl būtent dabar išspausdintas šis atsiprašymas.

„Tokia nelabai patogi padėtis tęsėsi beveik dvejus metus. Žinoma, kad kontaktai būdavo. Vistiek, truputį nepatogumo būdavo bendraujant. Žinoma, kad bendravome per šį laiką, Lietuva tokia maža, kaip gali nebendrauti“, – DELFI sakė D. Mockus.
Jis sakė, kad kalbos būdavo apie tai, jog „satisfakcija turi būti, nes ne visai gerai gaunasi, kai vieni apie kitus taip negražiai viešai kalba“.

„Ko čia labai nustebti. Kur kas labiau nustebino prieš dvejus metus įvykę dalykai, nei šis. Apšmeižtas žmogus jaučiasi gerokai blogiau nei tas, kurio atsiprašo. Jeigu nebūtų pirmo veiksmo, nebūtų ir antro, o tai būtų kur kas geriau. Antrasis veiksmas šiek tiek neutralizuoja pirmojo kartėlį“, – kalbėjo D. Mockus.

Susikirto prieš porą metų

DELFI primena, kad dar 2007 m. lapkritį tiesioginėje LTV diskusijų laidoje „TV forumas“ „VP Grupei“ priklausančios bendrovės „NDX energija“ valdybos narys Žilvinas Marcinkevičius tvirtino turįs faktų apie D. Mockaus „bendradarbiavimą su Rusijos saugumo tarnybų rezidentais“. Jis taip pat apkaltino verslininko bendrovę prisidėjus prie „Leo LT“ žlugdymo planų rengimo.

„Kas juos iš tikrųjų ruošia ir kokiuose centruose jie yra ruošiami, aš tokios informacijos nežinau, bet kad šie planai parašyti ir sudėlioti buvo pono Mockaus „MG Baltic" kompanijose, tą žinau“, – laidoje sakė „NDX energijos“ valdybos narys, kalbėdamas apie „Leo LT“ žlugdymo plano rengėjus.

Būtent šį sakinį teismui skundė D. Mockus. Tačiau šis nusprendė, kad „tai yra nuomonė, kuri rėmėsi anksčiau spaudoje pasirodžiusiais duomenimis“.

Dar 2007 m. rudenį dar prieš prasidedant atviram dviejų verslininkų konfliktui, D. Mockus, būdamas nepatenkintas Vyriausybės politika kuriant nacionalinį investuotoją, kuri atstovaus šaliai statant naują atominę elektrinę, nusprendė į valdžią kreiptis antikos filosofų mintimis. Jis didžiuosiuose šalies dienraščiuose išspausdino puslapio dydžio skelbimai, kuriuose cituojami du senovės filosofai.

„Tobula valstybė yra išmintinga, narsi, nuosaiki ir teisinga…", „Viskam yra saikas" – po šiomis graiko Platono ir romėno Horacijaus mintimis nurodyta D. Mockaus pavardė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją