Europos teisingumo teismo nutarimas užbaigė šešerius metus trukusią Italijos gamintojų kampaniją, kurios tikslas buvo sutrukdyti britų prekybos centrų tinklui ASDA pjaustyti ir pakuoti kumpį, atvežtą iš Italijos šiaurėje esančio regiono.

"Grana Padano" sūrio ir "Parma" kumpio kokybės ir reputacijos išsaugojimas pateisina taisyklę, kad produktas turi būti tarkuojamas arba pjaustomas ir pakuojamas gamybos regione", - sakoma teismo pareiškime.

Teisme buvo bylinėjamasi pagal ES taisykles, kurios saugo 570 vietos delikatesų, įskaitant škotišką jautieną, anglišką "Stilton" sūrį, graikiškas "Kalamata" alyvuoges ir ispanišką "Rioja" vyną. Teismas sakė, kad sūrio tarkavimas ir kumpio pjaustymas yra veiksmai, galintys smarkiai pakenkti produktų kokybei ir juos saugančiam sertifikatui.

Parmezano sūrio byloje taip pat dalyvavo Prancūzijos įmonė "Ravil", importuojanti "Grana Padano" sūrius iš Italijos, o vėliau juos tarkuojanti ir platinanti Prancūzijoje. Norėdami apsaugoti savo prekės ženklus Italijos gamintojai užregistravo abu itališkus vardus "Parmigiano Reggiano" ir "Parma" dar 1996 metais.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją