Valstybinis turizmo departamentas (VTD) ir Lietuvos turizmo informacijos centras (TIC) Paryžiuje praneša, kad siekiant skatinti atvykstamąjį turizmą šiais metais jau surengta 10 pažintinių žurnalistų turų į Lietuvą. Šių turų rezultatas - nuo šiemet Prancūzijoje publikuoti 87 straipsniai ir transliuotos 26 radijo bei televizijos laidos apie Lietuvos turizmo galimybes.

Pastaruoju metu apie Lietuvą rašė „Humanite“ (tiražas - 700 tūkst. egz.), „Voyage Plus“ (tiražas – 100 tūkst. egz.), nemokamai platinamas turizmo žurnalas „WEVA“(tiražas - 100 tūkst. egz.) ir Belgijos laikraštis „Sudpresse“ (548 tūkst. egz.).

„Humanite“ žurnalistas Damien Roustel, apsilankęs Lietuvoje, parašė net 3 straipsnius, kurie pasirodė ir spausdintame laikraštyje, ir jo internetiniame puslapyje. Publikacijos skirtos Vilniui – Europos kultūros sostinei („Vilnius dainuoja nepaisant krizės“) ir žymiems Lietuvos menininkams - M.K. Čiurlioniui, kurį žurnalistas vadina „žymiausiu šalies dailininku ir muzikantu, simbolizmo figūra“, ir Birutei Liuorytei-Gambus. Publikacijoje „ Baltoji kultūrinė naktis, viena iš 2009-ųjų Europos kultūros sostinės programų“ D. Roustel rašo: „Birutė savo balsu ir kanklėmis prikelia Lietuvos viduramžių praeitį“.

Po žurnalistų kelionės turistinis žurnalas „Voyage Plus“ išspausdino Alain Quere straipsnį „Kuršių nerija: jūra mums dovanoja savo brangenybes“. Prancūzijos TIC bendradarbiaujant su foto reportere Kandida buvo parašytas dėmesio vertas straipsnis apie ekologišką Lietuvą. Kandida yra viena iš dešimties reporterių, dirbančių

Prancūzijos televizijos kanalo France5 „bloge“. Žurnalistė rašo: „Jiems (lietuviams) „ekologija“ nėra gyvenimo būdas, bet labiau tradicija, kurią saugo. Čia susidaro įspūdis, kad miestas yra pakviestas į gamtą: mažai transporto, daug pėsčiųjų, dviratininkų, didžiuliai parkų masyvai vos du žingsniai nuo miesto centro ir juose galima pasivaikščioti. Tuo tarpu Paryžiuje mes stengiamės saugoti ir plėsti kelias miesto sodų vietas. Vilniuje visas miestas yra didelis sodas“.

Belgijos laikraštyje „Sudpresse“ žurnalistė Carine Bresse teigia: „Paprastai ir aiškiai pasakysim, kad Vilnius yra „šarmo“ kupinas miestas, kur kultūra užima labai svarbią vietą“. Publikacijos pabaigoje parėžiama ir praktinė kelionių į Lietuvą pusė: „Vilniaus parduotuvėse kainos daug patrauklesnės nei pas mus. Pagyvenkite lietuviškai, lankykitės turgeliuose, parduotuvėse, vietiniuose restoranuose ir pamatysite, kad kasdienybė jūsų piniginei bus daug lengvesnė, nes išleisite 35 – 40 proc. mažiau“.

Per šiuos metus VTD ir Lietuvos TIC Prancūzijoje dar planuoja tris pažintinius žurnalistų turus į mūsų šalį. Artimiausiu metu į Lietuvą planuoja atvykti „ Petit Futé“ gido (tiražas - 100 tūkst. egz.) žurnalistė Gaelle Henry. Žurnalistė vyksta į mūsų šalį, kad atnaujintų informaciją naujam gido apie Lietuvą leidimui.

"Petit Fute", su kuriuo glaudžiai bendradarbiauja Lietuvos TIC Paryžiuje, yra vienintelė leidykla, prancūzų kalba išleidusi gidą, skirtą išskirtinai Lietuvai; visos kitos leidyklos leidžia bendrus gidus apie 3 Baltijos šalis.

Lietuvos turizmo galimybes Prancūzijos skaitytojams šiemet dar pristatys vienas svarbiausių dienraščių - „Le Figaro“ (539 tūkst. skaitytojų per savaitę).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją