R.Paksas Šilumos ūkio įstatymą Seimui grąžino pakartotinai svarstyti, teigdamas, kad jis "neužtikrina ir neskatina konkurencijos šilumos ūkyje, o ūkinės veiklos nereglamentuoja tokiu būdu, kad ji tarnautų šalies gyventojų gerovei".

Šalies vadovas siūlė, kad su kiekvienu vartotoju būtų sudaryta atskira sutartis, kad šilumos tiekėjai būtų įpareigoti kiekvienam vartotojui įrengti ne tik šilumos apskaitos, bet ir jos kiekio reguliavimo prietaisus.

Seimo Ekonomikos komiteto narė socialdemokratė Sigita Burbienė apgailestavo, kad pastarieji šalies vadovo siūlymai yra "neskaidrūs".

"Kas galėtų paneigti, kad noras prievarta ir nemokamai gyventojų butuose įrengti šilumos reguliavimo bei jos apskaitos prietaisus, nesudarys kam nors galimybių pasipelnyti?" - teigė S.Burbienė.

Liberaldemokratų frakcijos narys Pranas Vilkas tvirtino, kad Šilumos ūkio įstatymas neskatins nei konkurencijos šilumos ūkyje, nei gins gyventojų interesų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją