Kaip „BaltInfo“ korespondentui pasakojo Lietuvos žemės ūkio ministerijos viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Vilius Rekevičius, tokį sprendimą priėmė ir pasirašė abiejų šalių Žemės ūkio ministerijų vadovai.

Pasak V. Rekevičiaus, bendram dalyvavimui parodoje bus sudaryta speciali programa, kuri leistų sujungus stendus efektyviau panaudoti renginiui skirtas lėšas.

Valdininkas paaiškino, kad ministerijų vadovai taip pat diskutavo apie bendradarbiavimo galimybes pieno ir pieno produktų gamybos ir realizacijos srityje.

Pridursime, kad tuo pat metu Lietuvos žiniasklaida pranešė, kad Lietuvos verslas traukiasi iš Latvijos dėl nestabilios šios šalies ekonominės situacijos. Daugiausiai rinką palieka mažmenininkai.

Lietuvos bendrovė MBS, valdanti elektronikos parduotuvių tinklą „BMS Megapolis“, pareiškė, kad nutraukia savo veiklą Latvijoje. Praėjusią savaitę buvo uždaryta paskutinė Rygoje veikusi šio tinklo parduotuvė.

DELFI primena, kad "BMS Megapolis" savo parduotuves uždarė ir Lietuvoje.

Nuo antrojo 2008 m. pusmečio iš Latvijos technikos rinkos pasitraukė daug prekiautojų. Praėjusiais metais užsidarė visos „Planeta El“ tinklo parduotuvės. Rudenį šią šalį paliko lietuviškas „Topo centras“, o nuo šių metų gegužės mėn. nebedirba „Intehnika“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją