Ne išimtis yra ir UBS bankininkai, nors šis Šveicarijos bankas visuomet garsėjo sąlyginiu taupumu ir sugebėjo kiek sumažinti savo apetitą 10-ojo dešimtmečio akcijų rinkos bumo metu.

Antradienį pirmojo ketvirčio rezultatus paskelbęs bankas pažymėjo, jog, palyginti su atitinkamu praėjusių finansinių metų laikotarpiu, bendros išlaidos sumažėjo 20 procentų. Tuo tarpu banko išlaidos pramogoms ir kelionėms buvo mažiausios nuo 2000 metų.

"Dotkomų" klestėjimo metais kai kurie bankininkai garsėjo pomėgiu išleisti kelias dešimtis tūkstančių JAV dolerių "sėkmės vakarienėms", kurios buvo rengiamos po sėkmingų sandorių sudarymo.

Bankininkai pripažįsta, jog tokios vakarienės vis dar rengiamos, tačiau jų biudžetas smarkiai apkarpytas.

Praėjusiais metais "Credit Suisse First Boston" generalinis direktorius Johnas Mackas (Džonas Mekas) dėl milžiniškų išlaidų atsisakė banko rengiamo priėjimo Didžiosios Britanijos golfo čempionato proga.

Banko šaltinių teigimu, UBS investicinės bankininkystės padalinys "UBS Warburg" gerokai apkarpė išlaidas pramogoms savo konferencijose.

"Mūsų išlaidos konferencijoms, kuriose pramogos sudaro svarbią programos dalį, buvo gerokai sumažintos, nors konferencijų skaičius ir nesumažėjo", - teigė šaltiniai.

Be to, bankas smarkiai apkarpė išlaidas vidaus vakarėliams. "Kalėdų vakarėlių labai sumažėjo", - teigia šaltiniai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją