Prieš kelias savaites prekybininkus pasiekė papildytos sutarties su mėsos gamintoja „Biovela” sąlygos. Penkiais naujais punktais nustatoma pardavėjo ir pirkėjo tarpusavio atsiskaitymo tvarka, jeigu lito ir euro kursų santykis būtų pakeistas.

Vienas naujo susitarimo punktų numato, kad pirkėjo skola litais, pasikeitus nacionalinės valiutos kursui, būtų perskaičiuotas. Todėl jeigu produkcija būtų įsigyta prieš devalvaciją, už ją vėliau tektų mokėti didesnę sumą litais.

Atnaujintas sutartis, kuriose numatomas pakitęs valiutos kursas, savo klientams pateikė „Ekskomisarų biuras”.

"Šiuo metu verslas imasi įvairių veiksmų, kuriais siekia apsidrausti nuo neprognozuojamų valdžios poelgių",- teigė Lietuvos prekybos įmonių asociacijos direktorius Marius Busilas.

Lietuvos pramoninkų konfederacijos Ekonomikos ir finansų departamento direktorius Sigitas Besagirskas tikino, kad verslininkai tikrai nepradėjo ruoštis devalvacijai. S.Besagirskas pripažino, kad rizika vis dėlto egzistuoja, o prie to esą daugiausia prisideda valdžia ir jos sprendimai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją