"Visiškai akivaizdu - praėjusių metų gruodžio mėnesį kalbėjome, kad ekonomika trauksis 5 proc., kovo mėnesį jau pradėjome kalbėti apie 10 proc. traukimąsi, dabar jau pradedame kalbėti apie 12 ar 15 proc., o kitąkart prasprūsta dar baisesni skaičiai - geriau jau jų neminėti per šventes", - Pasaulio lietuvių ekonomikos forume ketvirtadienį kalbėjo premjeras Andrius Kubilius.

Dar gegužę premjeras optimistiškai tvirtino, kad žmonių gyvenimas Lietuvoje jau netrukus gali būti geresnis. Tuomet jis kalbėjo, jog bendros makroekonominės tendencijos yra neblogos ir Lietuvai pavyko suvaldyti dalį neigiamų krizės reiškinių.

Finansų ministerija prognozuoja, kad Lietuvos bendrasis vidaus produktas (BVP) šiais metais gali smukti 18,2 proc., o kitąmet - 4,3 proc. Bankų prognozėmis, šalies ūkis šiemet smuks apie 15-16 proc., Europos Komisija gegužę skelbė 11 proc. Lietuvos BVP kritimo prognozę, o kitais metais - 4,7 proc.

Lietuvoje šiomis dienomis vyksta pagrindinis Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečio renginys - Lietuvos tūkstantmečio dainų šventė "Amžių sutartinė", o liepos 6-ąją minėsime Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną.

Šiemet sukanka 1000 metų, kai germanų miesto Kvedlinburgo analuose aprašant šv.Brunono žūtį pirmąkart paminėtas Lietuvos vardas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją