LNPPĮA pritaria ir Lietuvos pramoninkų konfederacija, kurios tarybos posėdyje nutarta su analogišku pasiūlymu taip pat kreiptis į šalies valdžios institucijas.

LNPPĮA kreipimesi pažymima, kad atsisakius atskaitymų nuo pajamų į Kelių fondą, dalis jų būtų kompensuojama iš papildomų mokestinių pajamų, gaunamų iš degalų akcizų tarifų, kurie didinami derinant juos su Europos Sąjungoje galiojančiais tarifais.

LNPPĮA prezidentas Mindaugas Palijanskas sakė, kad Europos Sąjungos teisė atskaitymo į Kelių fondą nuo pajamų nenumato. Dar 1998 metais priimtame Lietuvos Vyriausybės nutarime „Dėl mokesčių teisinės bazės sutvarkymo programos“ numatyta atsisakyti atskaitymų į Kelių fondą nuo realizavimo pajamų.

„Nors anksčiau galiojęs Kelių fondo įstatymas buvo pakeistas bei pervadintas į Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymą, ydingi apmokestinimo principai liko tie patys“, - sakė M.Palijanskas.

Pasak jo, dabar galiojanti apmokestinimo tvarka sąlygoja papildomas dvigubas mokestines išlaidas tiems ūkio subjektams, kurie prekybą vykdo per savo savarankiškus padalinius, pavyzdžiui, dukterines įmones. „Dėl šios priežasties padidėja išlaidos toms įmonėms, kurios vysto savo veiklą moderniais būdais, pavyzdžiui, frančizės pagrindais“, - sakė M.Palijanskas.

Anot jo, pastaraisiais metais Lietuva gana intensyviai vykdo mokesčių sistemos reformą, siekdama suderinti Lietuvos mokesčių sistemą su Europos Sąjungos mokesčių teisės reikalavimais, tačiau iki šiol išlieka mokesčių, pagrįstų galiojančia sena apmokestinimo tvarka. „Ji neatitinka daugumos visuotinai priimtų teisingo apmokestinimo principų ir trukdo efektyviau plėtotis šiuolaikiniam moderniam verslui“, - sakė M.Palijanskas.

LNPPĮA, įkurta 2001 metais, vienija šešis šalies mažmeninės naftos produktų prekybos tinklus – “Lietuva Statoil”, “Lukoil Baltija”, “Neste Lietuva”, EMSI, “Hydro Texaco” ir “Uotas”. Asociacijos nariai siekia skatinti vidinės naftos produktų rinkos vystymąsi, saugoti teisėtą prekybą jais, skatinti Lietuvos Respublikos teisės aktų bazės suderinimą su Europos Sąjungos reikalavimais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją