Dyzelinių degalų litras degalinėse kainuoja nuo 2,22 iki 2,29 lito už litrą, populiariausio 95 benzino – nuo 2,33 iki 2,41 cento.

Kaip tvirtino degalais prekiaujančios bendrovės „Neste Lietuva“ prekybos ir marketingo skyriaus vadovas Audrius Miežys, kainos dar gali mažėti, nes naftos produktų tiekėja „Mažeikių nafta“ pigina savo produkciją. Jau šios savaitės pabaigoje ar kitos pradžioje naftos produktai turėtų atpigti dar 3-5 centais už litrą.

Įmonės „Mažeikių nafta“ rinkotyros ir ryšių su valstybės institucijomis direktorius Stasys Ilakis tvirtino, kad dabartinį naftos produktų kainų mažėjimą lemia pasibaigę karo veiksmai Irake.

„Kitų destabilizuojančių veiksnių nebėra. Nigerijos veiksnys, kuris buvo atsiradęs karo metu, pasibaigė – krečiama riaušių bei streikų šalis šiuo metu vėl išgauna naftą kaip anksčiau.

Neramumų apimtoje Venesueloje irgi niekas streikų nebenumato. Taigi naftos kiekis nebeturėtų mažėti, juolab naftą išgauti pradėjo Irakas. Dėl viso to pinga nafta, kartu – ir naftos produktai“, – sakė S.Ilakis.