Investicijų valdymo įmonė "Baltcap Management", valdanti 90 mln. eurų fondus, yra didžiausia fondų valdymo bendrovė Baltijos šalyse, nuo 1995 metų Baltijos šalyse investavusi daugiau negu 30 mln. eurų į 19 skirtingų įmonių.

"Baltcap Management" yra investavusi į tokias žinomas įmones, kaip "Snaigė", "Švyturys", "Naujoji Ringuva", "Ashburn International", "Informacinės technologijos" bei kitas. UAB "Kraitenė" yra viena iš didžiausių šaldytų produktų gamintojų ir platintojų Lietuvoje. Valgomųjų ledų gamyba (prekiniai ženklai "Tirpukas" ir "Aurum"), žuvies perdirbimu ir žuvies produktų gamyba (prekinis ženklas "Zigmas"), šaldytų produktų platinimu užsiimanti "Kraitenė" turi antrines įmonės Latvijoje, Estijoje ir Ukrainoje.

Praėjusiais metais "Kraitenės" apyvarta siekė 85,3 mln. litų. Valgomųjų ledų pardavimai bendroje pardavimų struktūroje sudarė - 29, žuvis ir žuvies produktų - 61, kiti šaldytų produktų - 6 proc. UAB "Kraitenė" 2002 metais eksportavo 55 proc. savo produkcijos. Pagrindinės eksporto rinkos buvo Latvijoje, Ukrainoje, Estijoje, Vokietijoje, Danijoje bei Bosnijoje ir Hercogovinoje.

Kontrolinio akcijų paketo savininkai - "Baltcap Management" planuoja optimizuoti valdymo procesus, stiprinti pardavimo kanalus bei paruošti įmonę integraciniams procesams į Europos Sąjungos rinką. Stambiausi "Baltcap Management" akcininkai yra "Suomijos nacionalinis tyrimų ir plėtros fondas" (SITRA), Suomijos investicijų bankas "Evli" ir didžiausia Skandinavijos fondų valdymo bendrovė "Capman".

Investuotojai į fondus yra tokios Europos institucijos, kaip "Europos investicijų fondas", Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (EBRD), "Dresdner Kleinwort Capital", "Sampo", "Pohjola" ir kitos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją