Vilija Tauraitė, SEB banko Lietuvoje vyriausioji analitikė, teigia, kad gegužės mėnesio pramonės produkcijos augimas greičiausiai yra tik nedidelis svyravimas, dar nereiškiantis, kad pramonė Lietuvoje pradeda atsigauti.

"Tai gali būti sezono svyravimas. Be to, tokioje mažoje šalyje kaip Lietuva, mėnesio rezultatams įtaką gali daryti ir viena didesnė bendrovė. Metinis pokytis vis dar išlieka gana didelis", - sako ji ir priduria, kad augimas džiugina, tačiau apie gerus ženklus galėtume kalbėti, jei teigiamas pokytis išsilaikytų 2-3 mėnesius iš eilės.

"Dabar yra vadinamoji krizė "W", kai bendrovių rezultatai tai auga, tai krenta, kol galų gale tvirtai pradės kilti. Jei viso pramonės sektoriaus produkcijos apimtis 4 ar 5 mėnesius augs nuosekliai, tada galėsime s akyti, kad jau atsispiriame nuo dugno ir pradedame atsigauti", - sako Sigitas Besagirskas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos ( LPK ) atstovas ir priduria, kad tokio atsigavimo galime tikėtis 2010 m. pabaigoje, o gal net tik 2011 m.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją