ROA nariai įsitikinę, kad Konkurencijos taryba neteisingai priskyrė konkursinį mokestį kaip susitarimą, savaime ribojantį konkurenciją pagal jo tikslą. Asociacija abejoja atlikto tyrimo objektyvumu ir pagrįstumu, bei mano, kad skirtos baudos yra neadekvačios.

Viešosios įstaigos „Pirmoji kava“ kūrybos vadovas Jogaila Morkūnas sako, kad konkurso skelbimo mokesčiu siekta skatinti konkurencingumą.

„Ketinimai kreiptis į teismą – vienintelė galimybė išgelbėti ir taip sąstingio apimtą kūrybinį verslą. Mokestis, kurio mūsų įstaiga, beje, niekada taip ir nepritaikė, buvo skirtas atsijoti rimtai besidominčius mūsų paslaugomis užsakovus nuo įmonių, kurios lengviausiu keliu plagijuodavo mūsų išmonę. Beje, ar nors vienam juridiniam objektui padaryta žala? Ar dėl šio mokesčio sulaukta nors vieno skundo ar nepasitenkinimo? Konkurencijos tarnybos biurokratinio buldozerio veiklos imitacija turėtų susirūpinti ne tik ją kontroliuojanti valstybes institucija. Jos veiksmingumui turėtų pakvipti ir saulėlydžiu,“ - sako jis.

Bendrovės „Concept events & media“ vadovas Tadas Rimdžius pabrėžia, kad konkursinis mokestis nereguliavo galutinės kainos vartotojui.

„Pagal užsienio kolegų praktiką, toks mokestis iš dalies padengia pasiūlymo ruošimo išlaidas ir pagerina produkto kokybę. Tuo labiau, kad susitarimas nebuvo slaptas, asociacija apie jį pranešė viešai. „Concept events & media“ taip pat nėra pritaikiusi šito mokesčio,” - sako jis.

Konkurso skelbimo mokestį ROA įvedė pernai. Jis yra tik rekomendacinio pobūdžio. Konkurso skelbimo mokestis siekia 2008 litus, įskaitant pridėtinės vertės mokestį (PVM). Jį sumokėjusiam klientui asociacijos nariai pateikia pasiūlymą, kuriame numatytos preliminarios išlaidos renginiui, mokestis agentūrai bei kita reikalinga informacija. Mokestis negrąžinamas, o konkursą laimėjęs organizatorius įtraukia jį į renginio organizavimo paslaugų kainą.

2007-ųjų gruodį įkurta Renginių organizatorių asociacija vienija penkias didžiausias ir seniausiai veikiančias renginių organizavimo bendroves: „Alchemic“, „Anoniminių darboholikų klubas", „Concept events & media“, „Pirmoji kava" ir „Saldo grupė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją