Palyginti su 1999-ųjų geguže, naujų automobilių parduota 12 proc. daugiau, pranešė rinkodaros informacijos ir tyrimų bendrovė "Auto tyrimai".

Iš viso gegužės mėnesį parduoti 748 nauji lengvieji automobiliai. Palyginti su pernai tuo pačiu laikotarpiu, prekyba asmeninės paskirties automobiliais išaugo 10 proc., o komercinės paskirties - 23 procentais.

Pasak "Auto tyrimų", sėkmingą gegužės mėnesio prekybą labiausiai lėmė sezoninis paklausos pagyvėjimas vidaus rinkoje bei eksportas.

Be to, automobilių pirkėjai daug laimi dėl aštrios konkurencijos ir palankaus lito kurso euro atžvilgiu. Visa tai lėmė nedideles automobilių kainas ir palankesnes jų įsigijimo sąlygas.

Sausio-gegužės mėnesiais Lietuvoje iš viso nupirkta 3018 naujų automobilių - 32 proc. daugiau negu per tą patį 1999 metų laikotarpį (2295 vnt.). Pastoviam naudojimui Lietuvoje nuo metų pradžios įregistruota 2101 naujų lengvųjų automobilių.

Gegužės mėnesį parduoti 592 asmeninės paskirties automobiliai (79 proc. bendro kiekio) ir 156 komercinės mašinos. Lizingo būdu įsigyti 257 lengvieji automobiliai - tai sudaro 34 proc. bendros prekybos apimties.

Gegužės mėnesį daugiausiai automobilių pardavė "Peugeot" (123 vnt.), "Volkswagen" (99 vnt.) ir "Renault" (87 vnt.). Iš gamintojų didžiausia - po 17 proc. - rinkos dalis priklausė PSA ir "Volkswagen Group", pralenkusioms "Renault", kuriai teko 12 proc. rinkos.

Geriausiai perkami asmeninio naudojimo automobiliai gegužės mėnesį buvo "Peugeot 406" (49 vnt.), "Renault Scenic" (40 vnt.) bei "Volkswagen Golf" (37 vnt.). Iš komercinių automobilių išsiskyrė "GAZ Gazele/Sobol" (51 vnt.), o taip pat "Renault Kangoo" (29 vnt.) bei "Peugeot Partner" (16 vnt.).

Gegužės mėnuo buvo jau septintas mėnuo iš eilės, kai šalies naujų automobilių prekybos rezultatai pranoko atitinkamus praėjusių metų rodiklius.

"Auto tyrimai" prognozuoja, kad birželio mėnuo dar bus pakankamai palankus prekybai, tačiau vėliau naujų automobilių paklausą gerokai sumažins atostogų sezonas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją