"Hansabank" atstovai trečiadienį konsultuosis su minėtų dviejų institucijų atstovais, pranešė Turto fondas.

Lietuvoje viešintys didžiausio "Hansabank" akcininko "Swedbank" prezidento patarėjas Andresas Sahlenas (Andresas Salenas), "Hansabank" grupės valdybos nariai Erkki Raasuke (Erkis Rasukė) ir Arūnas Šikšta susitikime su Turto fondo ir Vyriausybės atstovais patvirtino, jog "Hansabank" yra pasirengęs tęsti derybas dėl LTB įsigijimo.

Lietuvos derybos su "Hansabank" dėl 90,24 proc. LTB pardavimo buvo sustabdytos praėjusį ketvirtadienį Švedijos bankams "Skandinaviska Enskilda Banken" (SEB) ir "Swedbank" paskelbus apie ketinimus susijungti.

SEB priklauso apie 99 proc. didžiausio Lietuvos komercinio Vilniaus banko akcijų, o "Swedbank" valdo 57,7 proc. Estijos "Hansabank", Lietuvoje turinčio banką "Hansabankas", akcijų.

"Hansabank" įsigijus Taupomąjį banką, naujoji grupė neabejotinai dominuotų šalies bankų rinkoje - jai priklausytų apie 70 proc. rinkos, todėl Lietuvos konkurencijos taryba tokiai koncentracijai leidimo neduotų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją