Jis viliasi, kad investicijų „medžioklė“ duos savo vaisių.

„Kitų šalių patirtis, pavyzdžiui, Airijos 1980 m. pabaigoje, Suomijos – 1990 m. pradžioje rodo, kad kaip tik krizės metas tokiose šalyse sutapdavo su investicijų pritraukimu. To priežastis yra labai paprasta – krizė priverčia politinę bendruomenę tokioje šalyje susitarti dėl esminių permainų, kurios yra būtinos tam, kad investicijos ateitų“, – tvirtino A. Kubilius.

Svarbiausios būtinos permainos, anot jo, yra aukštojo mokslo reforma, investicijos į žinių infrastruktūrą, verslo sąlygų gerinimas.

Kalbėdamas forume A. Kubilius pabrėžė, kad lietuviai yra „vieni labiausiai išsilavinusių ir daugiausiai kalbų mokantys europiečiai“, šalyje ypač gerai išplėtotos naujausios technologijos, Lietuvoje tūkstančiui gyventojų tenka daugiausiai mobiliųjų telefonų.

Į šį forumą, kurį organizavo Lietuvos ekonominės pletros agentūra, atvyko 150 dalyvių.

Forume dalyvauja tokių pasaulinių įmonių kaip „Accenture”, "Hewlett-Packard", "ComTrade”, "Intercell”, "BTG”, "Firstsource”, "Lindorff”, "iSoftStone”, "TRANSCOM WORLDWIDE”, "S3 International”, "Programeter” ar "Electronic Arts” atstovai. Forumo dalyvių sąraše – atstovai iš Armėnijos, Austrijos, Belgijos, Bulgarijos, Kinijos, Čekijos, Danijos, Estijos, Suomijos, Vokietijos, Vengrijos, Indijos, Italijos, Latvijos, Maltos, Naujosios Zelandijos, Slovėnijos, Ispanijos, Švedijos, Šveicarijos, Turkijos, Jungtinės Karalystės.

Pastaruosius metus tokie forumai vyko Londone, Amsterdame, Briuselyje, Bolonijoje ir Valencijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją