Šventinę prekybą Teatro aikštėje surengė Klaipėdos senamiesčio verslininkų sąjunga. Šiuo renginiu esą siekta įpūsti gyvybės merdėjančiam miesto centrui. Sykiu norėta paskelbti, kad ir Klaipėda pradėjo vasaros sezoną.

Ypač daug klaipėdiečių dėmesio sulaukė improvizuotas turgelis, kuriame įvairius suvenyrus, knygas ir kitokius niekniekius pardavinėjo Lietuvoje garsūs asmenys. Būtent jis ir patraukė VMI dėmesį. Inspekcijos specialistai aiškinsis, ar prekyba vyko teisėtai, ar asmenys turėjo reikalingus leidimus, buvo sudarę darbo sutartis.

Mat turgelyje prekiavo ir Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius. Jis padėjo uostamiesčio Turizmo ir informacijos centrui (TIC) pardavinėti šią vasarą vyksiančios tarptautinės regatos "The Tall Ships' Races 2009" atributiką. Pirkėjai buvo viliojami įsigyti trejus marškinėlius ir nemokamai gauti regatos plakatą su dideliu mero autografu. Pats R.Taraškevičius LŽ tvirtino nė nežinąs, kiek jų pardavė, o gautų pinigų sakė ir akyse neregėjęs.

Pasak TIC direktorės Romenos Savickienės, per dvi valandas pavyko parduoti 82 marškinėlius. Už juos surinkti pinigai bus skirti regatai organizuoti.

Per šią improvizuotą mugę tik už 5 litus I, II, III vietų medalius ir kitus čempionatų atributus siūlė Klaipėdos universiteto sportinių šokių kolektyvo "Žuvėdra" vadovai Skaistutė ir Romaldas Idzelevičiai, savo dainų įrašais prekiavo muzikantas Stepas Januška. Žemaičių partijos lyderis Egidijus Skarbalius dalijo reklamines skrajutes, o vienas renginio organizatorių, keletą lošimo namų sostinėje, Palangoje ir Klaipėdoje valdančios UAB "Nesė Group" savininkas Kazys Paulikas pardavinėjo kavą "Paulig" - vienas puodelis kainavo vieną litą.

Pasak K.Pauliko, kiekvienas Verslininkų sąjungos narys galėjo pakviesti po kelis žinomus klaipėdiečius. Esą taip buvo bandoma į miesto centrą privilioti daugiau žmonių. "Kvietėme ir vilniečius Žilviną Žvagulį, Astą Stašaitytę, kitus garsius žmones, tačiau ne visi atsiliepė, - apgailestavo verslininkas. - Aš pats dėl savo senamiesčio ir pašokti galėčiau."

Klaipėdos apskrities VMI atstovė Laima Domarkienė teigė, jog inspekcija, siekdama netrukdyti sąžiningai dirbančiam verslui, analizuos sukauptus duomenis apie šventinę prekybą ir įvertins, ar minėta veikla buvo vykdoma laikantis įstatymų nuostatų, ar per šią prekybą gauta pajamų, ar tos pajamos apskaitytos laikantis įstatymų.