Darbo biržoms tarpininkaujant gegužės mėnesį buvo įdarbinta 11,4 tūkst. žmonių. Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųsta 4,3 tūkst. bedarbių. Mažiau paskirta nedarbo draudimo išmokų: gegužę – 14,7 tūkst., o balandį - 17,6 tūkst. bedarbių.

Gegužės mėnesį nedarbo lygis sumažėjo 12-koje savivaldybių, vienoje – nepakito. Didžiausias nedarbas buvo Druskininkų (13,5 proc.), Akmenės r. (12,7 proc.), Ignalinos r. (12,6 proc.), Šalčininkų r. ir Alytaus (12,3 proc.) savivaldybėse, mažiausias - Neringos (3,5 proc.), Trakų (4,9) ir Elektrėnų (5,4 proc.), Birštono ir Kazlų Rūdos (6,7 proc.) savivaldybėse.

Gegužės mėnesį buvo užregistruota per 10,4 tūkst. laisvų darbo vietų – šiek tiek daugiau nei balandį. Daugiausia darbo pasiūlymų buvo pardavėjams, virėjams, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojams, dažytojams, pardavimų vadybininkams.

Nuo metų pradžios Lietuvos darbo biržai tarpininkaujant buvo įdarbinta daugiau kaip 43,4 tūkst. ieškančių darbo asmenų, per 14,7 tūkst. bedarbių nusiųsta į aktyvios darbo rinkos politikos priemones, daugiau kaip 6,9 tūkst. asmenų pradėjo veiklą pagal verslo liudijimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją