2001-ų metų gruodžio mėnesį atidaryto “Gravity” klubo tikslas buvo sukurti šiuolaikinės šokių muzikos sceną Vilniuje. “G Lounge” funkcija – importuoti ir puoselėti “lounge” kultūrą Lietuvoje. Be nepriklausomų vakarėlių, kuriuose buvo grojama “lounge” muzika, “G Lounge” bus pirma tokio tipo pramogų vieta Lietuvoje.

“Lounge” yra fenomenalus šiuolaikinės kultūros reiškinys, kuris išsivystė didžiuosiuose pasaulio miestuose. Trumpai tai būtų galima apibūdinti kaip malonumų visumą, kurios esmė - estetiškas pasitenkinimas supančia aplinka, garsais, kvapu, skoniu ir kitai potyriais. “Lounge” taip pat yra sąsaja tarp klubo, baro ir restoranų kultūros. “Lounge” visumos neatskiriama dalis yra ir muzika, todėl tokio pobūdžio kavinėse ir restoranuose įrengiamos nedidelės šokių aikštelės. “Lounge” apjungia eilę įvairių pramogų formų: nuo poilsio po darbo dienos iki pasiruošimo audringam savaitgaliui, nuo kokybiškos ir šiuolaikiškos virtuvės su ypatingais desertais iki tingiame rimte paskendusios muzikos klausymo.

Restoranas-kavinė įrengta dviejose salėse - “G Lounge” ir “G Coffee Club”. Antrosios erdvės paskirtis bus kavos ir desertų malonumai, pirmosios – tarptautinė virtuvė ir muzika. “G Lounge” maisto meniu parengtas pagal europietišką ir Rytų maisto virtuvę su Japonijos, Tailando ir Vietnamo virtuvių elementais. Restorano meniu buvo sudaromas bendradarbiaujant su Michaelo Bhoola (Maiklo Bola) komanda. Michaelas yra iš D.Britanijos kilęs virėjas, kuris per pastaruosius kelis metus sukūrė kelių šiuolaikinių restoranų meniu. Tarp jų - ir žinomas “Pegasus” restoranas Taline. “G Lounge” vadovai teigia, kad maisto kainos bus vidutinės, nes “lounge” yra demokratiškesnė vieta nei prabangus restoranas.

“G Lounge” interjeras yra lengvesnis, šviesesnis ir šiuolaikiškesnis nei įprastų restoranų. Naujos laisvalaikio vietos interjerą kūrė architektų studija “Plazma”, kuri iš apleistos bombų saugyklos ir buvusios batų gamyklos sukūrė ir klubą “Gravity”. “G Lounge” aplinkoje vyrauja globalus minimalizmas su švelniais rytietiškais motyvais. Naujoje kavinėje bus grojama “lounge”, “down-tempo”, “soulful” muzika, kuri yra daugiau skirta klausymui ir mėgavimuisi nei šokiui. Įrenginėjant restorano-kavinės garso sistemą itin didelis dėmesys buvo skiriamas jos kokybei. Projektuojant įgarsinimą buvo siekiama, kad muzika natūraliai įsilietų į atmosferos visumą.

DJ’ų pasirodymai “G Lounge” scenoje planuojami trečiadieniais, penktadieniais ir šeštadieniais nuo 18 val., o sekmadieniais - nuo 15 val. Kitomis dienomis bus grojami specialiai atrinkti “lounge” muzikos įrašai.

“G Lounge” įsikurs adresu Didžioji g. 11 (antrajame aukšte, įėjimas pro arką priešais Švedijos ambasadą). Restoranas-kavinė dirbs kiekvieną dieną nuo 11.30 iki 24 valandos.