Grupei priklausančios "Klaipėdos medienos" teritorijoje kartu su Švedijos koncernu "Ikea" pernai buvo pastatytas naujas baldų fabrikas, į kurį investicijos siekė 22 mln. litų. Visus fabrike gaminamus korpusinius baldus nuperka "Ikea".

"Vakarų medienos grupė" šiemet kartu su "Ikea" planuoja investuoti per 30 mln. litų į dar didesnio nei Klaipėdoje baldų fabriko statybą Kazlų Rūdoje esančioje bendrovėje "Girių bizonas".

Iš viso VMG priklauso šešios bendrovės, be minėtų, "Girių bizono" teritorijoje įsteigta medžio drožlių apdailos įmonė "Kronolitas", Klaipėdos rajone veikianti klijuotos faneros baldų detalių įmonė "Sakuona", vaikiškų, sodo bei kitų baldų gamybos ir faneros detalių bendrovė "Interflex" bei "Vakarų medienos prekyba ir servisas". VMG konsoliduota apyvarta 2002 metais, neaudituotais duomenimis, siekė 165,6 mln. litų, iš jo eksportas sudarė 110 mln. litų. Panaši apyvarta buvo ir 2001 metais.

Šiemet grupė planuoja jai priklausančių įmonių apyvartą išauginti beveik trečdaliu iki 210 mln. litų, o iki 2005 metų šios grupės pardavimų apimtys turėtų pasiekti iki 400 mln. litų per metus. "Klaipėdos mediena" už pradėtą naujų baldų gamybą pelnė asociacijos "Lietuvos mediena" prizą ir diplomą, kuris įmonei bus įteiktas šiuo metu vykstančioje tarptautinėje parodoje "Baldai 2003".

"Girių bizonas" šioje parodoje pristato naują produktą - virtuvės baldų ruošinius iš apdailos plėvele dengtos plokštės. Bendrovė jau per šiuos metus planuoja parduoti apie 15 tūkst. kub. m naujos produkcijos už maždaug 11 mln. litų.

Pasak "Vakarų medienos grupės" direktoriaus Nerijaus Tilindžio, pastaruoju metu pagrindinės investicijos yra skiriamos baldų ir jų ruošinių iš medžio drožlių plokštės gamybai. "Taip siekiame perdirbant lietuvišką medieną kuo daugiau pridėtinės vertės sukurti Lietuvoje", - teigia N. Tilindis.

Anot jo, baldų fabrikas Klaipėdoje visiškai pateisino lūkesčius. Šiemet "Ikea" nupirks baldų už 50 mln. litų, tačiau tikėtina, kad metų viduryje užsakymai bus dar padidinti.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją