Pagrindiniai ir didžiausi renginiai šį savaitgalį vyks Neringoje, kuri oficialiai pradės vasaros sezoną. Šiemetės šventės svarbiausias akcentas - rytoj įvyksianti skulptoriaus Romo Kvinto sukurto paminklo pernai anapilin iškeliavusiam dainininkui Vytautui Kernagiui atidengimo ceremonija. Per ją koncertuos bardai Andrius Kulikauskas ir Saulius Bareikis. Vadinamąją popkultūros dieną pratęs koncertas "Benai, plaukiam į Nidą!", kuriame pasirodys beveik 100 estrados atlikėjų ir grupių.

Sekmadienis Nidoje - vaikų diena. Vidurdienį mažuosius linksmins didžiojoje šventės scenoje pasirodysiantys atlikėjai, kiek vėliau Savivaldybės aikštėje vyks jau tradicija tampanti vaikų rankdarbių mugė.

Vietų dar yra

Savaitgalį Neringoje praleisti norintys svečiai dar gali pasirinkti poilsiavietes pagal skonį ir kišenę. Tik kai kurie pigesni ar geresnėje vietoje esantys apartamentai jau užsakyti net liepos ir rugpjūčio mėnesiams. Butų ir apartamentų nuomos kainos Neringoje kiek didesnės nei Palangoje - vieno kambario butas 4 asmenų šeimai parai atsieis nuo 150 iki 300 litų.

Kotedžų nuoma šiek tiek brangesnė. Tačiau jų šeimininkai tikina visada esantys pasirengę derėtis.

Atkuto Šventoji ir Šilutė

Rytoj miesto šventė vyks ir Šilutėje. Šis pamario miestelis ne tik minės 498 metų įkūrimo sukaktį, bet ir oficialiai atidarys rekonstruotą uostą, su kuriuo siejamos laivybos atsigavimo viltys Nemuno žemupyje.

Anot Šilutės uosto operatoriaus, bendrovės "Kintai" direktoriaus Rimgaudo Višinsko, nuo šio mėnesio pradžios veikiantis uostelis jau sulaukia dėmesio. Jau dabar 100 vietų prieplaukoje laisvų beliko tik 30. Uoste laikomi privatūs bei įmonių laiveliai, jachtos. Šalia įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, pastatytas elingas.

Įgyvendinus rekonstrukcijos projektą buvo atgaivintas 500 metų senumo vandens kelias, sujungęs Šilutę su Rusne, Nida, Klaipėda, Tilže, Jurbarku bei Kaunu. Jau dabar į Šilutę gali atplaukti ir jachtos, turinčios iki 12 metrų aukščio stiebus bei iki 1,4 metro grimzlės.

Pernai buvo rekonstruota prieplauka Rusnės saloje, Uostadvaryje, o šiemet bus oficialiai atidarytas naujas uostas Drevernoje.

Pirmą kartą kurorto istorijoje sezono atidarymo šventę netrukus surengs ir Šventoji. Ji prasidės birželio 5-ąją. Šventojiškiai vasarotojus vilios ne tik įšilusia jūra, bet ir kultūrine programa, koncertais, mugėmis, sporto varžybomis.

Kretingoje šį savaitgalį prasideda dvi savaites truksiantys renginiai, skirti Kretingos miesto savivaldos 400 metų sukakčiai.