„Vien tik didžiausiame „Čili“ restoranų tinkle palyginus šių metų ir praėjusių metų pirmuosius ketvirčius dirba 550 žmonių mažiau. Žiūrint kokiais tempais daugėja bankrotų, beveik kas savaitę galima paskaityti, kuris restoranas užsidarė ir bankrutavo, tai iki metų pabaigos tas skaičius tikrai gali išaugti iki pusės sektoriuje dirbančių žmonių“, – antradienio spaudos konferencijoje kalbėjo LVRA narys ir „Čili Holdings“ generalinis direktorius Dainius Kalina.

Jo teigimu, Europos Komisija rekomenduoja šalims narėms sumažinti pridėtinės vertės mokestį (PVM) darbui imlioms sritims, ypač restoranams, kavinėms. Iki 5,5 proc. PVM sumažinimo prašo ir Lietuvos verslininkai, tvirtinantys, kad lengvatinis tarifas negaliotų tabakui ir alkoholiui.

„Viešbučiai ir restoranai jau dabar yra sumažinę kainas iki minimumo, todėl mažėja jų pelnas, daugelis įmonių dirba nuostolingai. Tai reiškia, kad ilgėja atsiskaitymo su tiekėjais ir partneriais laikas, tai yra užburtas ratas“, – kalbėjo jis.

Restoranų verslui naudos esą neduoda ir nuolatiniai raginimai taupyti.

„Šiuo metu vyksta nuolatinis raginimas taupyti ir begalinis gąsdinimas, kaip yra baisu ir kokia yra krizė vietoj to, kad būtų imtasi priemonių skatinti vartojimą, verslą, naujų darbo vietų kūrimą ir jų išlaikymą“, – tvirtino D. Kalina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją