Diskusijas dėl tokios paramos smulkiajam verslui su pačiais verslininkais buvo pradėjusi dar praėjusios kadencijos miesto taryba, tačiau iki abi puses tenkinančio sprendimo ši idėja ėjo net keletą metų.

Savivaldybė iš pradžių ketino išsireikalauti iš verslininkų tam tikrų darbų miesto labui - aplinkos pagražinimo, gėlių pasodinimo ar dviračių stovų pastatymo greta lauko kavinių. Paskui pripažinta, jog kiekvienas verslininkas pats suinteresuotas dirbti patrauklioje, gražioje aplinkoje, kitaip klientų gali nesulaukti.

"Jei atleidžiame nuo rinkliavos, tai atleiskime be jokių išlygų, - tarybos posėdyje ragino Lietuvos liberalų sąjūdžio atstovė dr. Jūratė Matekonienė. Jos manymu, skatinant verslą, ne tik apie rinkliavas reikia galvoti, pirmiausia būtina "nuimti savivaldybės sugalvotus biurokratinius reikalavimus".

Konservatorius Jonas Koryzna įsitikinęs, kad atleidimas nuo rinkliavos (per metus Kauno miesto savivaldybė iš lauko kavinių savininkų surinkdavo apie 30 tūkstančių litų) - geras žingsnis į priekį. "Jei parodysime gerą valią verslui, tai ir jis parodys gerą valią miestui", - tikino J. Korzyna.

Iki gegužės pabaigos už leidimą prekiauti lauko kavinėje mokėti dar reikės. Daugiausia - per tris Kauno miesto šventės dienas, ateinantį savaitgalį: penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį. Rinkti mokestį tuomet patikėta šventės rengėjų partneriui - "Urmo" prekybos miesteliui. Šis kolegoms verslininkams pritaikė savą įkainį - keleriopai didesnį negu Šeimos ūkininkų sąjunga, kasmet kovo mėnesį rengianti Kaune Kaziuko mugę.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją