Sprendimas priimtas trečiadienį įvykusiame pasitarime pas premjerą Andrių Kubilių. Susitikime dalyvavo ir susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, Kauno apskrities, miesto ir rajono savivaldybių vadovai, kiti suinteresuoti asmenys.

Premjeras A.Kubilius pažymėjo, kad reikia „nebetrypčioti vietoje, o kuo skubiau priimti politinį sprendimą ir judėti į priekį“.

Kauno apskrities viršininkė Ona Balžekienė pristatė konsultantų išvadas dėl logistikos centro steigimo vietos. Ekspertai rekomenduoja būsimą centrą kurti Karmėlavoje, o ne Mauručiuose.

Kaip privalumus specialistai įvardina šalia esančią Kauno laisvąją ekonominę zoną, tarptautinį oro uostą, Palemono geležinkelių krovinių perkrovimo stotį, vietos bendruomenės pritarimą, palyginti su kita siūloma vieta žemesnę žemės kainą, natūraliai besiformuojančią verslo koncentraciją, intensyvius transporto srautus ir kitas aplinkybes.

Apskrities viršininkės teigimu, jau yra rastas būdas, kaip išspręsti ir vieną aplinkosauginę problemą. „Vykdant šį projektą tektų vykdyti intervenciją į mišką. Tačiau vietoje planuojamo iškirsti 50-60 hektarų ketvirtos kategorijos miško kitoje nemiškingoje vietoje numatėme atsodinti net 300 hektarų miško,“ - informavo Premjerą O. Balžekienė.

Pasiūlymui steigti Kauno viešąjį logistikos centrą Karmėlavoje vienbalsiai pritarė ir Kauno meras Andrius Kupčinskas, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų vadovai.

Susisiekimo ministras E. Masiulis dar pasiūlė praplėsti logistikos centro steigėjų sąrašą, įtraukiant į jį privataus verslo, mokslo institutų atstovus

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją