Populiariausio šalyje A95 benzino kaina padidėjo iki 2,40 lito už litrą "Shell Lietuva" ir "Lietuva Statoil" degalinėse. "Neste Lietuva", valdančios automatinių degalinių tinklą, šios rūšies benziną nuo kovo 2 dienos pardavinėjo po 2,35 lito už litrą.

Dyzelinio kuro kaina pakilo iki 2,03 lito už litrą "Lietuva Statoil" ir "Shell Lietuva" degalinėse, "Neste Lietuva" - 1,97 lito.

"Mažeikių nafta" kovo 1 dieną pranešė sumažinusi A95 benzino kainą nuo 2,27 iki 2,23 lito už litrą, o dyzelinio kuro - nuo 1,63 iki 1,59 lito už litrą.

"Neste Lietuva" mažmeninės prekybos vadybininkas Audrius Miežis BNS sakė, kad degalų kainos yra keičiamos atsižvelgiant į jų pirkimo kainą bei į konkurencinę situaciją.

"Nors "Mažeikių nafta" nuo kovo 1 dienos ir sumažino kainas, mažmenininkai degalus iki tol pardavinėjo labai mažom kainom ir kai tik atsirado galimybė pakelti kainą, mes ir pakėlėme", - teigė A.Miežis.

Vilniuje ir Kaune automatines degalines valdančios bendrovės "Hydro Texaco" mažmeninės prekybos vadovė Asta Šidlauskaitė BNS atsisakė komentuoti degalų kainų kilimo priežastis.

Benzino ir dyzelinio kuro kainų padidėjimo nenorėjo komentuoti ir "Statoil Lietuva" rinkodaros direktorė Ana Dambrauskienė. Anot jos, degalų kainų pokyčius komentuoja tik bendrovės generalinis direktorius, su kuriuo BNS nepavyko susisiekti.

"Shell Lietuva" atstovė ryšiams su visuomene Vaida Žilinskaitė BNS teigė, kad bendrovės degalinėse degalų kainos pakilo, nes "dėl mažmeninės naftos rinkos sąlygų Lietuvoje maržos buvo nukritę iki "Royal Shell Dutch Group of Companies" netoleruotinos ribos".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją