UAB "Šiaulių oro uostas" turi būti likviduota, o turtas nustatyta tvarka perduotas Krašto apsaugos ministerijai. Maždaug 7 kilometrai nuo Šiaulių miesto esantis ir apytiksliai 500 hektarų plote įsikūręs oro uostas turi 3,5 kilometro nusileidimo-kilimo taką, kurio plotis siekia 45 metrus. Kad kiekvienais metais nuostolingai dirbančiam oro uostui bus surastas investuotojas, specialistai įvertino skeptiškai, todėl pernai jam buvo parinkta aviacinės bazės karinėms reikmėms ateitis, kai Lietuva įstos į NATO.

Strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių įstatymas įsigaliojo pernai spalį. Į grupę įmonių, kuriose galimas privatus kapitalas, pakliuvo "Lietuvos energija", "Klaipėdos nafta", "Detonas", "Lietuvos geležinkeliai", Lietuvos radijo ir televizijos centras, "Jonavos grūdai", "Šilutės polderiai", Šiaulių oro uostas, taip pat vandens tiekimo ir nuotėkų šalinimo įmonės pagal Vyriausybės patvirtintą sąrašą. Įstatymu nustatyta, kad strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turi ir kitos valstybės įmonės, taip pat privataus kapitalo valdomos įmonės.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją