Balandžio 10 dieną "Achemos grupė" įsigijo 43,60 proc. projektavimo bendrovės akcijų ir balandžio 15-ąją pateikė Vertybinių popierių komisijai prašymą įregistruoti privalomą nekonkurencinį pasiūlymą likusioms akcijoms supirkti.

"Krašto projektų" įstatinis kapitalas - 1,49 mln. litų. Iki šiol šios įmonės akcijų koncernas neturėjo.

Iš viso koncerno valdomos įmonės apima trylika veiklos sričių - chemijos ir farmacijos pramonės, logistikos ir krovos, energetikos, statybos ir remonto, žiniasklaidos bei kitas.

"Mes toliau numatome pertvarkyti ir gerinti valdymą. Atskiras sritis numatoma sisteminti, o įmones jungti ir stambinti. Be to, neketinama užsiimti prekybos veikla, bankininkyste, kitomis nepasiteisinusiomis ir mažiau koncernui žinomomis veiklos sritimis. Tačiau neatmetama galimybė, kad vyks kapitalo judėjimas ir bus įsigyjama ir naujų įmonių",- teigė "Achemos grupės" viceprezidentas Arūnas Laurinaitis.

Pagrindinėmis grupės įmonėmis toliau išliks Jonavos trąšų bendrovė "Achema" ir "Klaipėdos jūrų krovinių kompanija" ("Klasco").

Pernai "Achemos grupė" uždirbo 22 mln. litų konsoliduoto ikimokestinio pelno - beveik du kartus daugiau nei 2001 metais (11,3 mln. litų).

Koncerno apyvarta pernai sudarė 896,056 mln. litų. Grupės konsoliduotų 2001 metų duomenų nėra, nes ji buvo įsteigta tik minėtų metų pabaigoje, tačiau apytiksliai ji sudarė apie 1 mlrd. litų. "Achemos grupė" šiemet planuoja 5 proc. pajamų augimą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją