Remiantis minėtomis sutartimis, Šiaulių bankui mažiems kreditams teikti bus skirta 35 mln. Lt, Ūkio bankui – 26 mln. Lt, o „Parex“ ir Medicinos bankams – po 19,5 mln. Lt, iš viso – 100 mln. litų.

Šias lėšas bankai verslui privalės išskolinti per pirminį išskolinimo terminą – 6 mėnesius nuo lėšų pervedimo dienos. Ne mažiau kaip 50 proc. mažiems kreditams skirtų lėšų sumos turės būti išskolinta per 4 mėnesius nuo lėšų pervedimo dienos.

Maksimali bankų marža, kurią bankai įsipareigoja taikyti mažiems kreditams, neviršys 2,2 proc. Bankai per 12 mėn. laikotarpį vienam kredito gavėjui galės suteikti ne daugiau kaip vieną mažą kreditą, kurio maksimalus dydis – 350 tūkst. Lt.

Maži kreditai bus teikiami litais investicijoms ar apyvartinėms lėšoms finansuoti.

Maksimali bankų marža, kurią bankai įsipareigoja taikyti mažiems kreditams, neviršys 2,2 proc. Laimėję bankai įsipareigoja nuo INVEGOS fondo pervestos ir bankų mažiems kreditams nepanaudotų lėšų sumos mokėti 3 mėn. VILIBOR +0,1 proc. dydžio metines palūkanas. Jei mažo kredito gavėjo vykdomo projekto vieta yra Vilniaus, Kauno ar Klaipėdos miestų savivaldybėse, nuo panaudotų lėšų sumos minėti bankai mokės 3 mėn. VILIBOR –1 proc., bet ne mažiau kaip 3 proc. metinių palūkanų, kitose savivaldybėse – 3 mėn. VILIBOR –2 proc., bet ne mažiau kaip 2 proc. metinių palūkanų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją