Kartu viliamasi, kad tai padės kiek pažaboti pigesnių lenkiškų maisto produktų prekybą ir užkirs kelią galimam šių smulkiųjų verslininkų mokesčių slėpimui.

„Prieita nuomonės, kad reikėtų nustatyti apribojimus didmeninei prekybai, kad su verslo liudijimais nebūtų galima prekiauti žemės ūkio ir maisto produktais didmena“, – pirmadienį po pasitarimo žurnalistams sakė finansų ministras Algirdas Šemeta.

Tokį siūlymą pateikė speciali darbo grupė, sudaryta iš smukiųjų verslininkų, žemės ūkio įmonių, ūkininkų, Vyriausybės atstovų. Darbo grupėje dirbusi Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos (LSVPA) pirmininkė Zita Sorokienė DELFI sakė sutinkanti su šiuo siūlymu ir tvirtino, kad tai galėtų paliesti apie dešimtadalį visų verslo liudijimų turėtojų.

„Verslo liudijimo turėtojas, nusipirkęs prekes ar Lenkijoje, ar parduotuvėje, ar bazėje, privalės pats jas parduoti vartotojui“, – sakė Z. Sorokienė.

Verslo liudijimų turėtojai, norintys ir toliau verstis didmenine prekyba, privalės registruoti individualią įmonę arba uždarąja akcinę bendrovę. Šiuo metu verslo liudijimo turėtojas, kurio apyvarta per metus viršija 100 tūkst. Lt, privalo tapti pridėtinės vertės mokesčio mokėtoju.

Tačiau žemės ūkio ministro patarėjas Mindaugas Kuklierius DELFI anksčiau yra sakęs, kad verslo liudijimų turėtojų apyvartos yra sunkiai kontroliuojamos ir susekamos, todėl metų pradžioje buvo užsimota turguose pastatyti kasos aparatus.

Tačiau šios idėjos atsisakyta smulkiesiems pagrasinus masinėmis protesto akcijomis.

Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, šiemet verslo liudijimus turėjo apie 97 tūkst. gyventojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją