Darbo biržoms tarpininkaujant balandžio mėnesį buvo įdarbinta 11,1 tūkst. žmonių – tai 3,6 tūkst. daugiau negu kovą. Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųsta 5,4 tūkst. bedarbių – tai beveik 50 proc. daugiau nei praėjusį mėnesį. Mažiau paskirta nedarbo draudimo išmokų: balandį - 17,6 tūkst., kovą - 19,7 tūkst. bedarbių.

Didžiausias nedarbas balandį buvo Druskininkų (13,9 proc.), Akmenės r. (12,4 proc.), Ignalinos r. (12,4 proc.) savivaldybėse, mažiausias - Neringos (3,7 proc.), Trakų (4,8) ir Elektrėnų (5,0 proc.) savivaldybėse.

Balandžio mėnesį buvo užregistruota beveik 10,4 tūkst. laisvų darbo vietų. Daugiausia darbo pasiūlymų buvo pardavėjams, pardavimų vadybininkams, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojams, miškininkystės ir medienos ruošos darbuotojams, virėjams, dažytojams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją