Balandžio mėn. 4 procentai gyventojų teigė, kad namų ūkio finansinė padėtis per praėjusius metus pagerėjo, 61 – kad pablogėjo, o 35 procentai gyventojų atsakė, kad jų namų ūkio finansinė padėtis per metus nepasikeitė (kovo mėn. – atitinkamai 5, 55 ir 39 proc.). Vertindami savo šeimos finansinės padėties tikėtinus pokyčius per artimiausius 12 mėn., 7 procentai gyventojų nurodė, kad tikisi pagerėjimo,

50 – pablogėjimo (kovo mėn. – atitinkamai 7 ir 51 proc.). 39 procentai gyventojų mano, kad jų namų ūkio finansinė padėtis per artimiausius metus nesikeis.

Vertindami šalies ekonominę padėtį 2 procentai gyventojų teigė, kad ekonominė padėtis per praėjusius metus pagerėjo, 89 procentai – kad pablogėjo, o 8 procentai atsakė, kad padėtis per praėjusius 12 mėn. nepasikeitė (kovo mėn. – atitinkamai 4, 84, 12 proc.). Balandžio mėn. 9 procentai gyventojų tikėjosi, kad šalies ekonominė padėtis per artimiausius 12 mėn. truputį pagerės, 69 procentai prognozavo pablogėjimą, 19 procentų teigė, kad padėtis išliks tokia pati (kovo mėn. – atitinkamai 7, 71 ir 19 proc.).

Balandžio mėn. 93 procentai gyventojų prognozavo bedarbių skaičiaus augimą per artimiausius 12 mėn. (kovo mėn. – 96 proc.).

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis – tai teigiamų ir neigiamų atsakymų į 4 klausimus (apie namų ūkio finansinės padėties, šalies ekonominės padėties, bedarbių skaičiaus kitimą (su priešingu ženklu) ir tikimybę sutaupyti per artimiausius 12 mėn.) balansų aritmetinis vidurkis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją