Šiuo metu šios dvi valstybės kartu su Belgija naudoja laikiną schemą, leidžiančią netaikyti ES taisyklių nuostatų toje srityje, kur būtinas automatinis duomenų dalinimasis tarpusavyje. Vietoje to jos taiko specialų išskaičiuojamąjį mokestį nenuolatinių gyventojų taupomosioms sąskaitoms.

„Tačiau tai yra pereinamojo laikotarpio susitarimas, kuris baigsis tą dieną, kai kitos penkios Europos šalys, nepriklausančios Europos Sąjungai (Šveicarija, Lichtenšteinas, San Marinas, Monakas ir Andora) sutars, kad informacija būtų keičiamasi pagal prašymą“, – antradienį (balandžio 28 d.) paaiškino ES už mokesčius atsakingas Komisijos narys Laszlo Kovacsas.

Susitarimo pabaigos laikas yra nurodytas Santaupų apmokestinimo direktyvoje ir panašu, kad šis laikas greitai artėja. Gegužės 5 d. L. Kovacsas sušauks finansų ministrų susirinkimą Briuselyje, kurio metu bus pradėtos diskusijos su penkiomis šalimis.

Belgija jau sutiko, kad informacija apie nenuolatinių gyventojų banko sąskaitas būtų automatiškai suteikiama kitų valstybių narių mokesčių institucijoms nuo 2010 m. sausio 1 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją