Finansinio "Gazprom" pasiūlymo voko komisija neatplėš tol, kol nebus įvertintas techninis pasiūlymas. Valstybės turto fondo sandorių skyriaus viršininkas Liutauras Radzevičius nurodė, kad galutinis "Gazprom" pasiūlymas komisijos turi būti išnagrinėtas ir įvertintas per 10 darbo dienų.

Kaip ELTA pranešė anksčiau, "Gazprom" penktadienį Valstybės turto fondui pristatė dokumentų paketą su galutiniais pasiūlymais dėl 34 proc. "Lietuvos dujų" bendrovės akcijų privatizavimo sąlygų.

"Pasiūlymai yra pateikti įvertinus dujų rinkos, energetinio ūkio situaciją, todėl kainos yra optimalios, o visa kita yra pateikta analogiškai tiems principiniams sprendimams, kurie buvo pasiekti derybų metu, bei toms parafuotoms bei iš principo suderintomis akcijų pirkimo bei akcininkų sutartimis", - žurnalistams sakė koncerno "Gazprom" dujų bendrovės akcijų privatizavime atstovaujantis "Dujotekanos" prezidentas Rimandas Stonys.

Neoficialiais duomenimis, už "Lietuvos dujų" akcijų paketą "Gazprom" siūlo 80 mln. litų. Rusijos koncernas sutiktų tiesiogiai Lietuvai patiekti 70 proc. dujų, neįskaičiuojant "Achemos" ir jo nupirktos Kauno elektrinės, jei bus atsisakyta kainų reguliavimo stambiesiems vartotojams. Vyriausybei nesutikus to padaryti, Rusijos dujų koncernas neprisiims įsipareigojimo tiesiogiai patiekti minėtą dujų kiekį.

Vokietijos "Ruhrgas Energie Beteiligung" ir "E.On Energie" priklauso 34 proc. bendrovės akcijų, o VTF valdo kontrolinį 58,36 proc. akcijų paketą. Vokiečiai už dujų bendrovės akcijų paketą valstybei sumokėjo 116 mln. litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją