Pirkėjas įsipareigojo iš viso už elektrinę sumokėti 116,5 mln. litų, taip pat į jėgainę investuoti ne mažiau 400 mln. litų.

Pasak konsorciumo įgaliotinio, „Dujotekanos“ generalinio direktoriaus Raimundo Paliuko, kitą savaitę „Kauno termofikacinė elektrinė“ perims 10 mln. litų „Kauno energijos“ skolą bendrovei „Lietuvos dujos“. Po šios finansinės operacijos jėgainės pirkėjai bus sumokėję visą pirmąją suderėtos sumos dalį – 90 mln. litų. Padaryti tai per 5 darbo dienas po sutarties pasirašymo, pasak R.Paliuko, sutrukdė „techninės priežastys“. „Dujotekanos“ vadovas užtikrino, kad visi dėl to priskaičiuoti delspinigiai „Kauno energijai“ taip pat bus sumokėti.

Likusi už Kauno elektrinę suderėtos sumos dalis – 26,5 mln. litų, pasak R.Paliuko, pagal sutartį bus sumokėta iki šių metų pabaigos. „Gazprom“ priklauso 99 proc. bendrovės „Kauno termofikacinė elektrinė“ akcijų, o kitoms dviems konsorciumo partnerėms – po 0,5 proc.

Iki šių metų gruodžio visi trys partneriai „Kauno termofikacinės elektrinės“ akcijas pasidalins proporcingai savo įnašams: „Gazprom“ atiteks 51 proc., „Dujotekanai“ - 24 proc., „Clement Power Venture“ – 25 proc. akcijų. Elektrinę valdysiančioje bendrovėje „Gazprom“ atsakys už gamtinių dujų tiekimą, „Clement Power Venture“ - už elektrinės išplėtimą ir modernizavimą, „Dujotekana“ - už jėgainės eksploatavimą ir efektyvią veiklą.

Didžiausia gamtinių dujų importuotoja į Lietuvą energetikos bendrovė „Dujotekana“ yra strateginė „Gazprom“ partnerė, su Rusijos dujų koncernu 2001-ųjų pabaigoje pasirašiusi 11 metų gamtinių dujų tiekimo į Lietuvą sutartį. Didžiausiai pasaulyje dujų kompanijai "Gazprom" tenka apie 23 proc. visos gamtinių dujų gavybos pasaulyje. Šiuo metu koncernas patenkina per 30 proc. gamtinių dujų poreikio Vakarų Europoje ir beveik 100 proc. – Rytų Europoje.

Antrosios pagal dydį termofikacinės šalies elektrinės – Kauno elektrinės - pardavimo sutartį „Gazprom“, Lietuvos energetikos bendrovės „Dujotekana“ ir JAV įmonės „Clement Power Venture“ konsorciumo įkurtoji įmonė ir „Kauno energija“ pasirašė kovo 31 d.

Nuo pat Kauno termofikacijos elektrinės pardavimo konkurso paskelbimo OAO “Gazprom”, UAB “Dujotekana” ir Clement Power Venture Inc. konsorciumo interesams atstovavo konsultacinė firma “Juridicon.

Konsorciumo pavedimu “Juridicon”, bendradarbiaudama su advokato padėjėju Laimonu Marcinkevičiumi, paruošė Konsorciumo sutartį, kuri apibrėžė Konsorciumo dalyvių teisinius santykius; atliko išsamų elektrinės ir privatizavimo dokumentų teisinį patikrinimą bei paruošė ataskaitą, padėjo ruošti konkursinį pasiūlymą bei užtikrino, kad jis atitiktų konkurso sąlygų reikalavimus.

"Juridicon" taip pat atstovavo Konsorciumui derybose dėl Elektrinės pirkimo-pardavimo, Šilumos energijos pirkimo-pardavimo, Laidavimo sutarčių ir Investicijų susitarimo tekstų; paruošė Uždarosios akcinės bendrovės Kauno termofikacijos elektrinė steigimo dokumentus ir įregistravo šią bendrovę; paruošė pranešimą dėl koncentracijos ir gavo Lietuvos Respublikos Konkurencijos tarybos leidimą koncentracijai; teikė konsultacijas projekto vykdymo eigoje kylančiais mokestiniais klausimais.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją