Pagal Lietuvos apskaitos standartus apskaičiuotą nuostolį įmonė ketvirtadienį paskelbė per Nacionalinės vertybinių popierių biržos informacinę sistemą.

Iš esmės taip pat dėl smukusių kainų pasaulio rinkose 1999 metus "Lifosa" baigė patyrusi 6,7 mln. litų audituotų nuostolių.

Anksčiau skelbta, jog bendrovės apyvarta 2000 metais siekė 426,5 mln. litų, arba buvo 11,1 proc. mažesnė nei 1999-aisiais, kai ji buvo 479,9 mln. litų.

"Lifosos" finansų direktorius Mindaugas Gedvilas BNS teigė, jog valdybos sprendimu bendrovė veiklos rezultatus oficialiai skelbs tik kas ketvirtį.

Tik šią savaitę buvo atnaujinta dėl nepalankios padėties pasaulio fosforo trąšų rinkose nuo sausio 18 dienos sustabdyta diamonio fosfato (salietros) gamyba. Daugiau kaip 800 darbuotojų buvo išleisti atostogų.

60 mln. JAV dolerių (240 mln. litų) paskolą iš Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko, už kurią įkeistas visas bendrovės turtas, "Lifosa" ketina panaudoti importo ir eksporto terminalo Klaipėdos uoste statybai. Leidimą statybai tikimasi gauti per mėnesį, o objektas būtų pastatytas per metus.

Didžiausias "Lifosos" akcininkas yra jos valdybos pirmininkas Danas Tvarijonavičius, valdantis 41,05 proc. akcijų. JAV bendrovei "Cargill Holdings Denmark" priklauso 15 proc., "Groupe Participations Financieres" - 10,21 proc., Italijos bendrovei "Indutech S.p.A." - 8,23 proc. "Lifosos" įstatinio kapitalo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją