Kęstutis Jasiūnas Žinių ekonomikos forumo veikloje dalyvauja nuo 2001 m. Jis yra baigęs Vilniaus universiteto Fizikos fakultetą, UAB „Ekspla“ dirba nuo 1992 m. K. Jasiūnas taip pat yra Lietuvos inžinerinės pramonės įmonių asociacijos LINPRA prezidiumo narys, Lazerių ir šviesos mokslo ir technologijų asociacijos valdybos narys, Fizikos ir Puslaidininkių fizikos institutų tarybos narys.

„Man patikėtas pareigas vertinu kaip išskirtinę galimybę prisidėti prie Lietuvos žinių ekonomikos skatinimo. Manau, kad šiandieninė Lietuvos situacija rodo, kad turime drąsiai žengti nuo tradicinės link žinių ekonomikos, skatinti inovacijas, užtikrinti mokslo ir verslo bendradarbiavimą. Forume sieksime kurti modernesnę, šiuolaikinėmis technologijomis bei žiniomis pagrįstą šalies ateitį“, - sako naujasis tarybos pirmininkas Kęstutis Jasiūnas.

Žinių ekonomikos forumo tarybai priklauso Aleksandras Abišala, Petras Auštrevičius, Gintautas Galvanauskas, Viktoras Butkus, Darius Montvila, prof. Juozas Lazutka, prof. Algis Petras Piskarskas ir kiti. Asociacijos veikloje taip pat dalyvauja daugelis žymių Lietuvos politikų, verslininkų ir garbių mokslininkų.

Žinių ekonomikos forumas vienija verslo, politinio, akademinio ir nevyriausybinio sektorių atstovus bei pažangiausias Lietuvos įmones. Forumas siekia skleisti žinių ekonomikos idėjas, skatinti žinių ekonomikai ir jos plėtrai palankios aplinkos kūrimą, žinių ekonomikos vertybių ir mąstysenos įtvirtinimą visuomenėje.

Asociacija skatina verslo, akademinio pasaulio ir valdžios struktūrų bendradarbiavimą įgyvendinant bendrą žinių ekonomikos vystymo strategiją, kuriant skaidrią ir atvirą verslo aplinką, skatinant laisvą konkurenciją. Pagrindinės asociacijos veiklos kryptys yra efektyvios Lietuvos inovacijų sistemos sukūrimas, konkurencinga, pažangi švietimo ir mokslo sistema bei intelektinė nuosavybė, jos valdymas ir apsauga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją