Tai, kad gyventojų susidomėjimas Amerikos valiuta mažėja, Rusijos bankas konstatavo remdamasis vasario mėn. duomenimis. Centrinio banko duomenimis, lyginant su sausio mėnesiu, grynoji užsienio valiutos paklausa sumažėjo 13 kartų, praktiškai iki lygio, kuris buvo iki krizės (2008 m. rugpjūčio mėn.) ir sudarė 600 mln. dolerių.

Be to, daugiau nei perpus sumažėjo dolerių ir eurų paklausa, o užsienio valiutos pirkimo iš gyventojų mastas liko toks pat, o kai kuriais atvejais net išaugo.

Neseniai informaciją apie tai, kad Rusijos gyventojai ir vėl perka rublius, paskelbė banko „Sberbank“ pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Davydovas, kuris pranešė, jog gyventojų iš „Sberbank“ nupirktos užsienio valiutos kiekis pirmąjį ketvirtį kas mėnesį sumažėdavo perpus, o vasario–kovo mėn. gyventojai jau aktyviai pardavinėjo dolerius ir eurus.

Jis pateikė duomenis, kad „Sberbank“ sausio mėn. nupirko iš gyventojų 150 mln. dolerių, kovo mėn. – 680 mln., o dolerių pardavimas gyventojams sumažėjo nuo 2,095 mlrd. sausio mėn. iki 331 mln. dolerių kovo mėn. „Taigi, kovo mėnesį dolerių mes nupirkome dukart daugiau nei pardavėme“, – pažymėjo D. Davydovas.

Kaip pranešė „ING Wholesale Banking“ prekybos operacijų skyriaus vadovas Stanislavas Jaruševičius, banke taip pat pastebėta tokia tendencija: „Metų pradžioje žmonės aktyviai mėgino atsikratyti rublių, o kovo mėn. pajuto pokyčius, nes ilgą laiką rublio kursas nekrito, o vėliau net ėmė stiprėti“, – pasakė jis, pridūręs, kad valiutą aktyviai parduoda ne tik gyventojai, bet ir korporacijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją