Ūkio banke terminuotuojų indėlių eurais palūkanos sumažėjo nuo 0,2 iki 0,4 proc. Už trijų mėnesių terminuotąjį indėlį eurais bus mokama 7,3 proc. metinių palūkanų. Už indėlius, padedamus 6 mėnesių laikotarpiui, bankas moka 7,5 proc. metines palūkanas. Privatiems ir verslo klientams, padedantiems terminuotąjį indėlį eurais 12 mėnesių ir ilgesniam periodui, mokamos 8 proc. palūkanos.

Ženkliausiai mažinamos indėlių JAV doleriais palūkanos. Indėlių JAV doleriais palūkanos nuo šiol sieks nuo 5,3 (1-4 mėn.) iki 6 proc. (12 ir daugiau mėn.). Už indėlius, padedamus 6 mėnesių laikotarpiui, bankas moka 5,5 proc. metines palūkanas.

Ūkio banko palūkanos už terminuotuosius indėlius litais mažinamos nuo 0,1 iki 0,3 proc. arba nesikeitė. Dvylikos mėnesių ir ilgesniam laikotarpiui terminuotąjį indėlį litais padedantiems privatiems ir verslo klientams mokamos 10 proc. palūkanos. Už indėlius, padedamus 6 mėnesių laikotarpiui, bankas moka 9,5 proc. metines palūkanas. Privatiems ir verslo klientams, padedantiems terminuotąjį indėlį litais 1 ir 3 mėnesių periodui palūkanos nesikeitė ir siekia atitinkamai 9,10 ir 9,3 proc.

Maksimali metinių palūkanų norma privatiems ir verslo klientams, padėjusiems indėlį Didžiosios Britanijos svarais sterlingų siekia 8 proc., minimali – 7,3 proc.

Už terminuotuosius indėlius, padedamus naudojantis internetinės bankininkystės sistema Eta bankas, suteikiamos nuo 0,1 iki 0,2 proc. didesnės palūkanos: 1-12 mėn. terminuotųjų indėlių palūkanos padidinamos 0,1 proc., už 12 mėn. ir ilgesnio termino indėlį suteikiamos 0,2 proc. didesnės metinės palūkanos. Terminuotojų palūkanų normas Ūkio bankas peržiūri kas savaitę. Paskutinį kartą palūkanas bankas keitė vasario mėnesį.

Mažino ir kiti

Buvo skelbta, kad nuo š. m. kovo 16 d. Šiaulių bankas keičia indėlių palūkanų normas. Atsižvelgdamas į pokyčius tarptautinėje ir šalies pinigų rinkose, bankas koreguoja indėlių palūkanų normas, t.y. pirmą kartą po ilgo laiko jas ne didina, o mažina. Nuo kovo 6 d. indėlių palūkanas sumažino ir SEB bankas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją