Taip privatizavimo rezultatus pirmadienį apibendrino Premjeras Algirdas Brazauskas, sveikindamas veiklos 5-etį pažymintį Valstybės turto fondą.

Premjeras kritiškai vertino pirmojo privatizavimo už investicinius čekius etapą, vaizdžiai sakydamas, jog eita kreivais keliais, minėjo, jo vertinimu, neapgalvotus sprendimus privatizavimo už pinigus pradžioje. Kaip ypač nesėkmingą privatizavimą Premjeras minėjo "Alytaus tekstilę", kai šio objekto pirkėjas neprisiėmė jokių įsipareigojimų. Tokių objektų yra nemažai, ir Vyriausybei po privatizavimo tenka juos gelbėti, kalbėjo Vyriausybės vadovas.

A. Brazauskas teigiamai įvertino dabartinę Valstybės turto fondo administracijos veiklą, teigdamas, kad fondas, kontroliuojamas Privatizavimo komisijos, gana sklandžiai organizuoja tokių sudėtingų objektų kaip Lietuvos jūrų laivininkystė, "Dujų ūkis", energetikos, alkoholio pramonės įmonės, privatizavimą.

Valstybės turto fondo generalinis direktorius Povilas Milašauskas patvirtino, kad į už pinigus privatizuotas įmones pirkėjai yra investavę apie 2 milijardus litų. Jo teigimu, praėjusių metų duomenimis, Lietuvoje dar yra 2 tūkst. 181 neprivatizuotas objektas už maždaug 2,6 milijardo litų. Privatizavus 3 tūkst. 798 įmonių akcijų paketus arba objektus gauta beveik 5 milijardai litų. Daugumą jų pardavė Valstybės turto fondas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją