Bedarbių skaičiaus prognozės išliko nepakitusios ir, kaip ir praėjusį mėnesį, buvo pačios pesimistiškiausios nuo tyrimo pradžios (2001 m. gegužės mėn.).

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis parodo, kaip žmonės vertina savo ir šalies ūkinę padėtį.

Kovo mėn. 5 procentai gyventojų teigė, kad namų ūkio finansinė padėtis per praėjusius metus pagerėjo, 55 – kad pablogėjo, o 39 procentai gyventojų atsakė, kad jų namų ūkio finansinė padėtis per metus nepasikeitė (vasario mėn. – atitinkamai 6, 51 ir 42 proc.).

Vertindami savo šeimos finansinės padėties tikėtinus pokyčius per artimiausius 12 mėn., 7 procentai gyventojų nurodė, kad tikisi pagerėjimo, 51 – pablogėjimo (vasario mėn. – atitinkamai 7 ir 54 proc.). 37 procentai gyventojų mano, kad jų namų ūkio finansinė padėtis per artimiausius metus nesikeis.

Vertindami šalies ekonominę padėtį 4 procentai gyventojų teigė, kad ekonominė padėtis per praėjusius metus pagerėjo, 84 procentai – kad pablogėjo, o 12 procentų atsakė, kad padėtis per praėjusius 12 mėn. nepasikeitė (vasario mėn. – atitinkamai 5, 82, 13 proc.).

Kovo mėn. 7 procentai gyventojų tikėjosi, kad šalies ekonominė padėtis per artimiausius 12 mėn. truputį pagerės, 71 procentas prognozavo pablogėjimą, 19 procentų teigė, kad padėtis išliks tokia pati (vasario mėn. – atitinkamai 8, 72 ir 17 proc.).

Kovo mėn., kaip ir vasario, 96 procentai gyventojų prognozavo bedarbių skaičiaus augimą per artimiausius 12 mėn.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją