Šalto vandens kainos sostinėje nebuvo perskaičiuojamos daugiau nei trejus metus.

VKEKK teigimu, ši priežastis ir dėl neefektyvios veiklos išaugusios „Vilniaus vandenų“ paslaugų sąnaudos galimai lėmė, kad pernai įmonė dirbo nuostolingai.

„Todėl mes atkreipėme savininkų (savivaldybės – DELFI) dėmesį, kad įstatymas ir ES direktyvos reikalauja, kad kainodara būtų įgyvendinama sąnaudų padengimo principu, o mes matome, kad jų sąnaudos yra nepadengtos. Siūlome savivaldybėms išsianalizuoti kartu su tiekėjais, kodėl tos sąnaudos nepadengtos: ar jos yra padidėjusios, o gal savavališkai darbo užmokestis padidintas?“, - DELFI aiškino VKEKK Vandens ir transporto skyriaus vedėjas Aloyzas Stapulionis.

Tokie patys raštai dėl vandens kainų bei paslaugų sąnaudų išsiųsti ir Neringos, Panevėžio rajono bei Rokiškio rajono savivaldybėms.

Kainos dar nedidins

Vilniaus valdžia antradienį žurnalistus patikino, kad pirmiausiai tikrins „Vilniaus vandenų“ veiklos efektyvumą, peržiūrės „vidinius rezervus“ ir tik paskutiniu atveju galvos apie vandens kainų kėlimą gyventojams.

„Mes dabar nekalbame apie kainą tiesiogiai. Kalbame su visomis įmonėmis apie jų veiklos efektyvumą, - teigė sostinės meras Vilius Navickas. - Jeigu matysime, kad įmonėje nėra jokių rezervų, tik tada kalbėsime apie kainas. Bet, be jokios abejonės, ten rezervų yra. Jie pateiks savo pasiūlymus per dvi tris savaites”.

„Prikurta įvairių tarnybų, išpūsti etatai. Viską patikrinsime ir surasime visus rezervus, kokius tik įmanoma“, - antrino mero pavaduotojas Romas Adomavičius.

Miesto vadovai patikslino, kad „Vilniaus vandenys” dar nėra nuostolingi – pernai įmonė uždirbo apie 100 tūkst. litų pelno, be to, daug investuoja.

„Vilniaus vandenų“ šalto vandens tiekimo ir nuotekų šalinimo bei valymo paslaugos bendra kaina gyventojams šiuo metu yra 4,12 lito/1m³.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją