Kaip buvo pranešta anksčiau, Pasaulio bankas, ERPB ir Europos investicinis bankas patvirtino dvejų metų 25 mlrd. eurų (apie 86 mlrd. litų) dydžio paskolą, kuri padės Rytų Europai susidoroti su pasauline ekonomine krize. Šie pinigai bus skirti bankų sistemos stiprinimui ir tam, kad užtikrinti regioninėms bendrovėms prieigą prie kapitalo.

V. Freemano teigimu, bendrai ERPB pagalba, numatyta Rytų Europos verslininkams, gali siekti 7 mlrd. eurų (apie 24 mlrd. litų).

ERPB viceprezidentas žurnalistams sakė, kad sprendimas dėl indėlio į „Parex” banką bus priimtas artimiausiu metu, tačiau pabrėžė, kad šiuo metu bankas yra stabilus ir gerai tvarkosi. ERPB taip pat paruoš pasiūlymus dėl tolesnės „Parex” veiklos, o ERPB atstovai bus banko taryboje.

„Parex” banko vadovas Nilas Melngailis mano, kad tai teigiamas signalas busimam investuotojui, kuris norės įsigyti banką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją