Sutartyje numatyta, kad AB DnB NORD bankas teiks kreditus smulkioms ir vidutinėms verslo įmonėms, dirbančioms gamybos, paslaugų ir turizmo sektoriuose, bei smulkaus ir vidutinio dydžio projektams, vykdomiems aplinkosaugos, infrastruktūros, žinių ekonomikos plėtros, racionalaus energijos naudojimo, sveikatos apsaugos ir švietimo srityse.

„Džiaugiamės galėdami pritraukti papildomas lėšas į Lietuvos ekonomiką ir skirti jas smulkiam ir vidutiniam verslui, kuriam visuomet rodėme didelį dėmesį. Pasirašyta sutartis leis mums teikti ilgalaikius kreditus perspektyviems ir nustatytus reikalavimus atitinkantiems investiciniams projektams palankiomis sąlygomis be papildomų vyriausybės garantijų,“ - sako dr. Vygintas Bubnys, AB DnB NORD banko valdybos pirmininko pavaduotojas atsakingas už verslo bankininkystės plėtrą.

Paskolos investiciniams projektams finansuoti pagal šią sutartį galės būti suteikiamos iki 12 metų laikotarpiui paskolos grąžinimą atidedant vieneriems metams.

Per 2008-uosius Europos investicijų bankas smulkiojo ir vidutinio verslo plėtrai Europoje suteikė 8,1 mlrd. eurų vertės paskolų. Tai 42 proc. daugiau nei 2007-aisiais.

AB DnB NORD bankas šalies verslui finansuoti yra suteikęs 6 mlrd. litų paskolų, maždaug pusė jų skirta smulkiajam ir vidutiniam verslui. AB DnB NORD bankas taip pat yra vienas aktyviausių UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) partnerių teikiant paskolas verslui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją